Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V var med på besluten, Henriksson!

Annons

Debatten om kostnaderna för SFI fortsätter.

Stig Henriksson påstår att vi båda skapat vad han sin vana trogen att överdriva kallar ett "SFI-haveri".

Vad Henriksson förtiger är att NVU:s direktion enhälligt, det vill säga med godkännande även från Vänsterpartiets ledamöter, beslutat att finansiera SFI med de pengar NVU får till denna verksamhet och inte längre ta från anslaget som är till för gymnasiet.

2014 var sista året som Stig Henriksson, innan han röstades bort som kommunalråd, förhandlade fram hur mycket pengar NVU skulle få att röra sig med nästkommande år.

När 2015 summerades av den dåvarande vänsterpartistiske ordföranden i NVU, Shiro Biranvand, visade det sig att budgeten inte alls hållit.

2015 gick NVU med drygt sju miljoner kronor i underskott. När orsakerna utretts visade det sig att SFI stod för en väsentlig del av underskottet.

NVU:s direktion har beslutat att överlämna frågan till de tre medlemskommunerna att avgöra hur SFI ska bedrivas framledes.

Någon ytterligare utredning har NVU inte beställt. Vi avvaktar besked från Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg.

Vi noterar att det endast är Stig Henriksson från Vänsterpartiet som under lång tid skrivit insändare om detta och som kastar ur sig felaktiga påståenden även om sådant han borde ha insikt i.

Även i beslutet att entlediga förbundschefen var vänsterpartisterna i NVU delaktiga. Och uppgörelsen kommer alls inte att kosta "nästan en miljon" eftersom en av rektorerna går in som tillförordnad utbildningschef tills vidare.

Ola Wahlsten (S), ordförande i NVU

Henning Bask (S), vice ordförande NVU

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons