Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V: Vår politik har stärkt Västmanland

Annons
Vänsterpartiet har drivit på de resursförstärkningar som skett i äldreomsorgen, enligt partiets företrädare.

Under de senaste fyra åren har Vänsterpartiet förhandlat med regeringen för att få till en budget som minskar klyftorna i samhället och som stärker välfärden. Det har inneburit att vi prioriterat satsningar som gett stora grupper som ekonomiskt halkat efter sänkt skatt, höjda bidrag och högre ersättningsnivåer inom socialförsäkringarna. Med vänsterpolitik för ökad jämlikhet har pensionärer, sjuka och ensamstående föräldrar har fått mer pengar i fickan.

Vänsterpartiet har också sett till att barn får gratis mediciner, unga vuxna får gå gratis till tandläkaren och infört ett glasögonbidrag. Detta för att alla barn och unga ska ha samma rätt till en god hälsa oavsett tjockleken på föräldrarnas plånbok.

Men för att bygga samhället starkare räcker det inte med att öka den enskildes inkomster. Vi måste också ha en stark gemensamt finansierad välfärd med bra skolor för alla barn, förskolor där pedagogerna kan hjälpa alla att utvecklas och en trygg äldreomsorg. Det är verksamheter som kommunerna i hög grad styr och i ännu högre grad finansierar, men vi har sett att många lokala exempel när pengarna i kommunen helt enkelt inte räcker till. Under åren med en borgerlig regering räknades inte statsbidragen upp tillräckligt och med den babyboom som varit de senaste åren måste det byggas många nya skolor och förskolor. Dessutom har många kommuner samtidigt en åldrande befolkning och ökande kostnader för hemtjänst och långa köer till äldreboenden. Därför behövs även statliga satsningar i alla kommuner.

Som förtroendevalda vänsterpartister är vi mycket nöjda med att kunna visa att vår politik utjämnar klyftor och stärker välfärden. Det har gett alla invånare i Västmanland bättre förutsättningar oavsett vilken politisk koalition som styrt den enskilda kommunen. Satsningarna har gett fler anställda inom skolan och äldreomsorgen, möjliggjort försök med arbetstidsförkortning och gett barnen gratis sommarlovsaktiviteter för att nämna några exempel. Vi hoppas att väljarna vill ge oss förtroende att fortsätta på den inslagna vägen. Mer vänsterpolitik innebär en ekonomi för alla, inte bara de rikaste och en välfärd du kan lita på genom hela livet.

Vasiliki Tsouplaki (V),

riksdagskandidat, Västmanland

Andreas Trygg (V) Köping

Dan Karlsson (V), Arboga

Anna Maria Romlid (V), Västerås

Fredrik Skoog (V), Skinnskatteberg

Lisa Bäckman (V), Norberg

Åsa Fors (V), Sala

Peter Berg (V), Surahammar

Hans Granlund (V), Fagersta

Reijo Tarkka (V), Hallstahammar

Christer Henriksson (V), Kungsör

förstanamn till kommunfullmäktige i respektive kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons