Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gäller för fiskekort och barn?

Annons

Vad gäller för fiske i Aborrtjärn?

Total förvirring råder kring regelverket för fiskekorten för Abborrtjärn. Enligt tidigare riktlinjer för familjekort fanns ingen begränsning för antal medföljande barn, men man reglerade antalet fiskar (4 st).

Enligt de nya riktlinjerna för dagkorten får endast ett barn medfölja för fiske. Läser man vidare i kommunens riktlinjer kan ungdomar över 15 år lösa ett ungdomskort.

Vi ställde frågan till kommunens tjänsteman vilket kort en familj med 1 vuxen och 4 barn under 16 år ska lösa, eftersom det inte finns några riktlinjer för barn under 16 år.Döm om vår förvåning när tjänstemannen säger att vi måste lösa ett dagkort för vuxen där ett barn ingår, samt 3 stycken ungdomskort för de övriga barnen, som alla är under 12 år. Kommunens riktlinjer, som förhoppningsvis är politiskt beslutade, reglerar alltså inte alls barn under 16 år utan är enligt vår mening ett beslut av ansvarig tjänsteman.

Är det så att politiskt tagna riktlinjer så lättvindigt kan ändras av en tjänsteman? Om så är fallet, vad är då syftet med riktlinjer? Och varför finns inte denna nya policy tillgänglig? Vi ställer oss frågande till om de styrande i kommunen överhuvudtaget är medvetna om detta. Konkret innebär detta att ungdomskortet egentligen gäller för barn från ett års ålder upp till 18 års ålder! Tacksam för ett klargörande från en ledande politiker som varit med och tagit detta beslut.

Familjen Haapala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons