Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad kostar skolskjutsröran för kommunen?

Annons

Norbergs "skolskjutsfiasko" kanske inte är så illa ändå frånsett att skolans personal måste eskortera barnen till och från Busstorget. Det vore nog bättre om det fick ägna all tid åt att förbättra Norbergs position i skolstatistiken.

Men tänk ändå vad många nya arbetstillfällen det skapar förutom på Centralskolan. Alla gamla bussar som snor runt överallt i Norberg nu. Tänk vad service och reparationer de behöver. Och gatunätet som blir sönderkört av alla dessa stora gamla bussar där Pettersons Buss tidigare körde med små anpassade bussar. Till exempel längs Fågelvägen jobbas det för fullt nu med nya trottoarer och specialbyggda busshållplatser.

Nu ska dessutom Busstorget byggas om för säkerhetens skull och ett försök att lösa problemen med alla skolbarn på Norbergs mest trafikintensiva plats. Här kommer det att skapas ytterligare arbetstillfällen för en kostnad uppåt en miljon. Förresten vad bra det blev med den nya målningen på Busstorget som gjordes efter beslutet om ombyggnad.

Såg också i FP (24/10) att VL inte kunde köra till skolan med barnen "för där är redan andra bussar där nere, plus fullt av folk". Nu förstår jag inte om Harry Nylén, trafikplanerare, menar att det då inte skulle gälla vid Busstorget när han säger att han "upplever det inte alls som kaos. Norberg är ett lugnt samhälle" och då måste han naturligtvis mena Busstorget men inte vid Centralskolan med de tidigare speciellt ombyggda skolskjutshållplatserna!

Dessutom, vad menar han med att det är andra bussar vid skolan? Är det inte VL som sköter alla "skolskjutsar" i Norberg nu? För det kan väl inte vara sant som ryktena säger att det har hyrts in en massa extrabussar för att klara alla skolbarn i Norbergs ytterområden? Det kan väl inte vara sant att det blivit en massa extrakostnader utöver VL:s pris för detta när Petterssons Buss skötte allt tidigare för ett fast pris?

Det skulle vara synnerligen intressant om Norbergs ansvarige politiker som står för detta beslutet här i FP redogör för vad all skoltrafik kostar i dag och vad den kostade med tidigare entreprenör. Det vore inte heller fel med kostnaden för ombyggnaden av gator och torg också som har blivit följden av detta skolskjutsfiasko!

Torbjörn Norgren, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons