Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad vill ni, lokalpolitiker i Norberg?

Annons
Åt vilket håll går politiken i Norberg?

Ett omhuldat begrepp är det så kallade politikerföraktet. Det är nonsens. Politiker behövs. Är nödvändiga. "Föraktet" kan ju vara en reaktion emot en överhet. Stockholms "elfenbenstorn".

Nå, rikspolitiken lever sitt liv. Långt ifrån vår verklighet. Ett sorgligt konstaterande. Så är det inte i lokalpolitik. Här är man nära oss väljare. Som lokal politiker måste man tydligt förmedla sin idé. Sin vision.

Vi väljare kan inte gissa oss till Era tankar. Alltså, vi begär inga historiska manifest. Jo, det har brunnit. Moder Natur agerar. Läskigt.

Nog sagt om det, Om en månad är det val. Vad ska hända då? Vilka syns? Jo "Demokraterna i Norberg". 85 insändare på ett år. Tufft! Ett aktivt parti. Ja, det måste ett sakfrågeparti vara.

Men även ideologiskt förankrade partier måste höras. Enstaka insändare dyker upp. Mest från centerpartister, liberaler och moderater samt Norbergs Framtid. Lite motvilligt, känns det. Vill man inte beblanda sig med populasen? Vi väljare har rätt att veta vad Ni vill, vart Ni vill, rent av varför.

Nu är det dags att efterlysa "elefanterna" S och V. Sitter man och räknar in en given valseger? Som vore vi en skock får. Gör som vi alltid gjort? Nix!

Hög tid för "betonghäckarna" att leverera! Finns det något skäl till den tigande strategin? Inga visioner? Litar till gamla lojaliteter?

Det är ju möjligt att man åter kan erövra segerpalmen - men inte på grund av tydlighet och transparens. Äh, det blir kanske en sista slentrianröst. Sen lär det vara nog.

Maktfullkomlighet i vårt samhälle passar inte med det styre vi önskar i morgon. Politik är att delta! Stå för sina handlingar. Inget dolt spel i kommunhusets korridorer. Den tiden är förbi!

Kom igen! Bjud på er själva! Eller har man något att dölja? I så fall, tänk om! Okay, här ett tips: lyhördhet och öppna spjäll är den rätta metoden. Ska vi i Norberg behöva sväva i ovisshet om vad våra traditionellt största partier vill? I så fall kan jag avisera en kommande politisk kollaps.

Vi väljare vill veta! Det är våra partiers skyldighet att lätta på förlåten. Dra undan ridån. Så alltså – ut på fältet!

Är det så illa att S och V inte har något att säga oss väljare? Inte ens vill bemöta motståndare? Är man rädd att detta ska skänka motståndet legitimitet? Eller är man helt enkelt självgod?

"Makten är vår – och ska så förbli, i evighet. Amen".

Sorry. Tror inte det.

Richard Hichens-Bergström

Demokrat och väljare på jakt efter den försvunna sanningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons