Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandalisering på Landsberget

Annons

Bänkar och bord uppe på Landsberget har slagits sönder.

Sedan flera år tillbaka har Vretarne Byalag haft ett avtal med Fagersta kommun om att sköta tillsyn och städning av Landsberget.

Varje vecka under sommarhalvåret är det någon ur byalaget som går rundan upp på Landsberget. Längs stigen upp så plockar vi papper, godispåsar, tomflaskor, burkar, med mera som våra besökare inte längre vill bära på.

Uppe på toppen brukar det finnas engångsgrillar, mera tomflaskor och burkar samt diverse skräp. Samma sak på vägen ner.

I förra veckan upptäckte en av våra medlemmar som gick den vanliga rundan att några hade "roat" sig med att slå sönder bord och bänkar som stod på toppen. Man har även varit upp i det gamla luftbevakningstornet och där lyckats sparka sönder en del av det räcke/staket som skall vara som skydd. Resterna av det räcket låg nedanför tornet.

Sedan tidigare har en fin grillplats och även vindskydd förstörts. Ett vindskydd finns fortfarande kvar i hyfsat skick. Det fanns även en tavla med en pil som visade på väderstreck och olika sevärdheter som gick att se från Landsbergets topp. Den tavlan är också förstörd och nedriven.

Varför kan man inte använda sin frustration och eventuell ilska på något vettigt?Nu måste vi köra upp nytt material till toppen. Bära upp det i tornet. Bygga nya räcken och kanske bygga ett nytt bord med sittbrädor.

Just nu har inte Vretarne Byalag tid eller ork att ta tag i dessa problem. Framtiden får utvisa vad som kommer att hända.

Av den anledningen är nu utkikstornet tills vidare avstängt och låst. Det går att komma upp i trapporna, men ej upp till plattformen. Händelsen är även polisanmäld.

Lars Sandstedt, Vretarne Byalag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons