Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är oppositionen i Norberg?

Annons

Efter att under flera år ha suttit på åskådarplats har vi, Christer Filipsson och Lennart Skansfors, fått nog av alla, enligt vår mening, oövertänkta beslut som både fullmäktige och kommunstyrelse i Norbergs kommun fattat under de senaste två åren. Avsaknaden av visionärt tänkande är påfallande.

En väl fungerande demokrati består av en majoritet som styr och en minoritet som granskar och korrigerar makten. Det förekommer inte i Norberg…

Socialdemokraterna har tillåtits att styra Norberg som om de äger det utan att någon borgerlig politiker protesterat. Det enda partiet som opponerat sig mot de som haft makten har varit SD. Även om vi inte delar det partiets ideologiska linje så har de i vart fall förstått innebörden av demokrati och vilket ansvar oppositionen har i ett sunt politiskt system. Som stöd för det vi påstår har vi studerat protokoll från kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för åren 2015 och 2016. Dokumenten visar att Norberg saknar en samlad politisk opposition. Den samlade borgerligheten har inte i något fall, anfört några egna eller avvikande uppfattningar inom något kommunalt område.

De har heller inte reserverat sig i något beslut som de styrande lagt fram. Partierna har inte begärt några interpellationer eller på något annat sätt framfört någon egen åsikt i någon enstaka fråga. Det är sorgligt att betrakta.

Vi är medvetna om att vi på egen hand inte kan förändra den politiska kartan i Norberg men vi känner att vi måste göra något drastiskt. Det går att förbättra vår vardag men det sker inget så länge vi ligger på sofflocket…

Äldreboende: Vi har ju hunnit bli gamla gubbar så det är naturligt att vi sneglar åt hur det kommer att se ut när vi väl skall in på äldreboendet. Man blir ju förskräckt över det man ser: De boende får idag inte välja vad de skall äta och det serveras ingen snaps eller pilsner till maten. Usch så tråkigt ! Grunden är att det skall vara trivsamt och fritt. Man skall erbjudas bra, vällagad mat på plats, gärna från en meny.

Varför kan vi inte gå utanför boxen och erbjuda äldreboenden i Norberg en pub. Där kan man köpa alkoholhaltiga drycker. Gärna lite underhållning. De äldre skall väl också få lite guldkant på tillvaron. Finns redan i Norge och i Värmland.

Boviera i Norberg: Tomterna vid Klackberg är så vitt vi vet osålda och fungerar bara som ett avskräckande exempel på en bygd i avfolkning. Varför inte tänka om och etablera ett Boviera där. Det skulle dels ha utsikt mot Noren men också ha en vinterträdgård.. Innovativt, friskt och eftertraktat. Fördelen är också att det skulle kunna friställa en del hus i Norberg till förmån för unga barnfamiljer som idag inte hittar några lediga hus att bo i.

Slutligen skulle vi gärna vilja veta hur vänstern tänkte då man beslutade sig för att köpa in en Prideflagga för 20 000 kronor som skulle hissas på kommunhuset. Dels är det dyrt men har man tänkt på vilken prejudicerande effekt det kan få, Hur skall kommunen nu med ett uns av trovärdighet kunna neka andra organisationer att hissa sina flaggor på kommunens fastighet? Kommunen är ju till för alla och besluten bör vila på opartiskhet och inte gynna specifika rörelser och organisationer.

Det finns även andra beslut som vi förvånas över att ingen reagerat eller kommenterat. En miljon på konstgräs för Norbergs fotbollslag kan ju tyckas vara lite overkill. Det är lätt att kortsiktigt göra av med pengar utan att tänka över konsekvenserna på sikt.

Christer Filipsson (M)

Lennart Skansfors (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons