Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför är partierna i Norberg så tysta?

Annons
Det behövs mer debatt i Norberg, anser Demokraterna. Bilden: Möte i kommunfullmäktige.

När man slår upp Fagersta-Postens debattsida kan man inte ana att det endast är fyra månader kvar till valdagen. Från Demokraternas sida har vi återkommande utmanat och uppmanat ansvariga politiker att svara på sakfrågor. Vi har mötts av en kompakt tystnad – ingen sakdebatt alls. I den mån någon sosse har svarat så handlar det enbart om att anklaga Demokraterna för att vara gnällspikar och bakåtsträvare.

Det skulle vara riktig trevligt och uppfriskande om någon socialdemokrat eller vänsterpartist kunde bemöta oss i någon av sakfrågorna. Socialdemokraternas beteende framstår som motsägelsefullt. För ett år sedan efterlyste Socialdemokraternas kommunalråd, Åsa Eriksson, en tydlig opposition som kunde levandegöra demokratin. Demokraterna antog utmaningen och har sedan dess kritiskt granskat den förda politiken och dess konsekvenser för medborgarna i Norberg. Opposition innebär inte att vi ställer oss bakom den socialdemokratiska hyllningskören.

Vi kan inte riktigt förklara den totala tystnaden från övriga partier. En rimlig tolk- ning kan vara att man liksom strutsen stuckit huvudet i sanden och bestämt sig för att låtsas som att vi inte finns. Vi kan dock upplysa er att mardrömmen är verklig – vi är här för att stanna vare sig ni vill det eller inte.

De stora förlorarna i det här sammanhanget är väljarna i Norberg – utan sakdebatt eller ansvarsutkrävande för de politiker som suttit i fullmäktige och nämnder ges väljarna ingen vägledning i var de skall lägga sin röst den 9 september.

Det är dock inspirerande att se att Centerpartiet anslutit sig till flera av de frågor som Demokraterna lyft fram under våren. Det är dock lite oroväckande att de nöjer sig med att ”se över” sina sakfrågor. Vi önskar att Centern kunde vara lite mer konkret i vad de vill förändra eller förbättra i Norberg under nästa mandatperiod.

Christer Filipsson

Lennart Skansfors

Demokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons