Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska det vara så svårt att passa tiderna?

Annons

Talade med en äldre person i veckan och dennes berättelse lyder så här: När hemtjänsten ska komma klockan 8.00 på morronen så kommer den allt som oftast klockan 6.50-7.00, hur kommer det sig?

Så här kan det också lyda: Hemtjänsten ska vara här klockan 10.00 men de kommer inte förrän mellan 11.30-12.30, ska det vara så här?

Detta har jag hört ett otal gånger nu och förklaringen från hemtjänsten till de som köper hjälp är att de kan inte veta hur lång tid det tar hos föregående mottagare av hjälp. 

Det kan ju vara så att en person som behöver hjälp av hemtjänsten inte bara vill sitta och vänta på att de kommer, kanske behöver de ta en promenad, kanske får de besök eller annat.

Men det verkar som att om man är pensionär och behöver hemhjälp då har man tid att sitta och vänta också ... Hemtjänstpersonal behöver komma i tid och kan de inte det så ska de absolut ringa till den det berör och tala om att de är sena. Eller är det så att man fullständigt mist all respekt för gamla människor som behöver hjälp i hemmet?

Ilsken medmänniska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons