Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ställdes miljödebatten in?

Annons
Jag tänkte berätta om boken Tyst vår, skriver skribenten. Rachel Carsons bok gav genljud i hela världen när den kom ut.

Till utbildningschef Junno och NVU:s direktion.

Idag fick jag ett mejl om att debatten om ett hållbart Norberg respektive Fagersta med kort varsel blivit inställd. Ni har haft sedan i maj på er att komma på:

1. Vad bra ned en hearing kring hållbart samhälle. Ni inkasserade säkert , med ett brett leende, folkets jubel och er kreativitet skulle lyfta inte bara er utan välbehövligt också NVU.

2. Eleverna skulle under första skolveckan direkt få chansen kastas in i valdebatten, de själva skulle bli en del av den och poängen skulle också vara den utmaning fritänkande unga blir för etablerade partier.

3. NVU skulle knyta bra förbindelser med en så viktig part som Naturskyddsföreningen. Dessutom en politiskt obunden part.

Vad händer med dessa föresatser och vad frambringar dessa kalla fötter? Får NVU inte samverka med Naturskyddsföreningen och andra föreningar? Synd för eleverna om NVU har sådana regler för då utestängs väl alla föreningar/företag. Var i så fall finns dessa regler och var de okända för er i maj?

Personligen hade jag laddat bra inför debatten då ämnet ju handlar om överlevnad för oss alla, inklusive utbildningschef och direktion. Jag tänkte berätta om boken ”Tyst vår” om att ordet miljö inte används förrän på 50-talet, att 70-talets gröna våg skvalpade ordentligt och att efterdyningarna efter den fortfarande är synnerligen tydliga. Kanske hade jag hunnit med att kritisera den stora urbaniseringen, pratet om balkongodling som något nytt eller el-cykelpremier.

Jag vet att det inte bara är jag som kräver att uttömmande svar här i Fagersta-Posten. Alternativt kan ni låtsas att det regnar. Ett i sig välkommet regn

Putte Dahlström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons