Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varsågod, byt ut oss!

Annons

”Demokrati är inget vidare, men det är det minst dåliga styrelsesätt som människan kommit på.” Ungefär så uttryckte sig vid något tillfälle Winston Churchill.

Jag vill med anledning av den kritik som framförts på insändarsidan mot oss svaga förtroendevalda i Norberg som låter oss regeras av NVK:s förbundschef, släpper igenom fastighetsförsäljningar till påstådda underpriser och alltid sparar på fel saker när kommunkassan sinar bara anföra följande:

Alla som röstat in denna undermåliga församling förtroendevalda, till vilken jag själv hör, har redan hösten 2014 chansen att byta ut oss mot folk med mera klös i.

För att detta ska bli verklighet fordras bara att man skriver in sig i det parti man sympatiserar med, tar med sig ett antal likasinnade till partiets nomineringsmöte, röstar ner valberedningens förslag och röstar in sig själva i stället som fullmäktigekandidater. Det behövs inte särskilt många för att välta en valberedning. Allt som krävs är att verkligen bestämma sig för att vilja få till stånd en ändring av de upplevda missförhållandena.

Politik är att vilja, sade Olof Palme. Och det är naturligtvis betydligt lättare att göra så som jag beskrivit än att bilda ett helt nytt lokalt parti. Risken finns ju att folk av slentrian fortsätter att rösta på de etablerade partierna och då är det bättre att påverka inifrån.

Eftersom vi lever i en demokrati har vi det styre vi förtjänar. Till denna slutsats kom redan Perikles i Atens stadsförsamling på 400-talet före Kristi födelse.

Det ska bli spännande att möta er som vet bättre i valrörelsen nästa höst!

Henning Bask

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons