Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är förbannade på partierna i Norberg

Annons

Var finns politikernas omsorg om människan i vargfrågan? undrar skribenterna.

Svar till Mikael Ladman (23/6). Den främsta anledningen till att ”Demokraterna i Norberg” bildats beror på att ni i de etablerade partierna slutat leverera sådant som skänker medborgarna i Norberg framtidstro och trygghet.

En fråga som ingen verkar vilja ta i, allra minst kommunfullmäktige i Norberg är rovdjuren. Vargen har blivit vår tids Svarte Petter. Så fort frågan kommer upp på kommunstyrelsens bord så sopas den bort. Detta i ett läge då allt större rovdjurspopulationer i kommunen blir ett allt större problem för oss som bor här. Var finns politikernas omsorg och omtanke om den lilla människan i den här frågan?

Stammen av både varg och lo ökar i en allt snabbare takt och politikerna bara sopar problemet under mattan – och hänvisar frågan till länsstyrelsen och EU. Det enda vi jägare, bönder och tamdjursägare begär är att vi får tillgång till en hållbar och balanserad förvaltning av rovdjurspopulationerna.

Det här kanske tolkas som ett missnöje och det kan du ge dig på att det är.

Du lyfter fram vikten av att det är bra att ha ett moderparti. Kan du då, herr Ladman, berätta för oss på vilket sätt du och ditt parti på Sveavägen i Stockholm har medverkat till att vi slipper oroa oss för att de stora rovdjuren tar över i våra skogar. Under den gånga vintern noterades vargar strykande kring husen i Norberg och omkringliggande byar. Det skapar en otrygghet som ert parti nonchalerar.

Det här kanske tolkas som ett missnöje och det kan du ge dig på att det är. Vi är besvikna och förbannade på att inte de lokala politiska partierna inser vem som är deras uppdragsgivare. Det är inte de som sitter i Stockholm som är viktiga utan det är vi som bor i Norberg som bestämmer vilka frågor som är intressanta. Det behövs ett nytt parti! Vi kommer att stå upp för våra grannar och de som behöver ha förändring.

Läsarna kanske märker att vi förändrat vårt partinamn. I midsommarhelgen diskuterade vi frågan och det fanns de som tyckte att namnet var för hårt och hade en klang som förde tanken till mer extrema partier. Det vore olyckligt varför förslaget ”Demokraterna i Norberg”, förkortat ”DiN”, lyftes fram.

Ett namn som ligger bra i munnen och som harmoniserar bättre med vår politiska tanke. Den första känslan är viktig att lyssna på. Det skall tilläggas att det var en kvinna som väckte frågan.

Överraskande nog upptäckte vi när vi googlade att det under maj bildats ett nytt parti ”Demokraterna i Göteborg” med i princip samma grundtanke som vi i Norberg. Kul och kanske är det meningen att det skall vara så. Partier skapas av ett tomrum i politiken. Ett tomrum som är viktigt och som betyder mycket för oss.

Det här kallar vi demokrati…protestera mot det du Ladman.

Slutligen, vi har båda fostrats i Metall under 70-talet då Sossarna kollektivanslöt sina medlemmar. Vi var fackligt aktiva i 20 år innan hjärnan vann över hjärtat.

Christer Filipsson

Lennart Skansfors

Demokraterna i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons