Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har länge saknat en opposition i Norberg

Annons

Johanna Odö (S), kommunalråd Norberg

Det är jättekul att Skansfors och Filipsson återigen engagerar sig i lokalpolitiken. Vi som styr i Norberg har länge saknat en borgerlig opposition. Sedan Skansfors och Filipsson kastade in handduken för några år sedan har borgerligheten lyst med sin frånvaro i debatten.

De motioner som lämnats in av Moderaterna den här mandatperioden kan lätt räknas på ena handens fingrar. Vanligtvis begär inte någon moderat ordet i kommunfullmäktiges debatter och inget borgerligt parti har lämnat in något budgetförslag de senaste åren. Det är bedrövligt, med tanke på de norbergare som har röstat för en borgerlig politik.

Vi instämmer helt med skribenternas åsikt att det behövs en långsiktig plan för Norberg. Därför har vi, tillsammans med andra politiker, tjänstemän och norbergarna, arbetat fram en Vision 2025 som är antagen av ett enigt kommunfullmäktige (kanske var det till och med någon moderat politiker närvarande då?). Nu bryter vi ner visionen till en aktivitetsbaserad handlingsplan som har olika fokus varje år men tillsammans bidrar till våra beslutade målsättningar. Långsiktigt och målmedvetet i samarbete med invånarna och i den takt som ekonomin tillåter. Så har vi socialdemokrater alltid arbetat och det tänker vi fortsätta med.

Paret Skansfors och Filipsson är väl medvetna om att kommunen inte styr över allt som sker i Norberg, även om vi försöker påverka mer än vi egentligen har mandat för. Visst förde vi diskussioner med OKQ8 på hög nivå innan macken lades ner men vissa beslut rår vi inte på. Visst har vi dialog med lokala banker och näringsidkare om att öppna, starta och stanna i vår kommun men även där pratar vi ibland för döva öron.

Vi ser att Norberg utvecklas positivt inom många områden och vi jobbar hårt för att höja servicenivån där den än så länge inte är tillfredsställande. Vi ser fram emot att diskutera, debattera och samarbeta med Skansfors och Filipsson i lokalpolitiken och lyssna till deras förslag på hur vi kan göra Norberg ännu bättre tillsammans. Ju fler som engagerar sig i Norbergs utveckling, desto bättre. Välkomna tillbaka till politiken!

Johanna Odö (S), kommunalråd Norberg

Åsa Eriksson (S), ledamot av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons