Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi samverkar redan!

Annons

Svar till Kalle på kammarn, FP 12/9.

Kalle förmodar att hindret för kommunsammanslagningar är tre kommunalråd som med näbbar och klor klamrar sig fast vid sina revir. Vidare så hävdar han något snårigt att om jantelagen finns så är den personifierad i de tre kommunalråden. 

Vilka belägg han anser sig ha för dessa påståenden redovisas dock icke.

Om vi lämnar den typen av argument åt sitt öde och bemöter sakargumentet att en folkomröstning skulle vara svaret så finns det ju vissa erfarenheter man kan använda sig av.

På senare år har det hållits två folkomröstningar om kommunsammanslagningar. Dels på Öland där de goda medborgarna i Mörbylånga respektive Borgholms kommun fick säga sitt. Dels uppe i Jämtland där Bräcke- och Ragundaborna fick samma chans.

I tre av fyra kommuner röstade en tydlig majoritet nej till sammanslagning, trots att det fanns ledande politiker som starkt rekommenderade ett ja.

Att våra tre kommuner tjänar på att arbeta tillsammans håller vi med om. Det är av den anledningen vi har långtgående samverkan inom och utanför länet gällande bland annat gymnasie- och vuxenutbildning, telefonväxel och löneadministration, för att nämna några områden.

För övrigt så hade Outokumpus flytt av rörverket till Torshälla inget med denna problematik att göra. Och dessutom är verksamheten numera nedlagd där med.

Så ser fakta ut för det fall man är intresserad av dem.

Åsa Eriksson, S, kommunalråd Norberg

Stig Henriksson, V, kommunalråd Fagersta

Lars Andersson, S,kommunalråd Skinnskatteberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons