Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken vård är hotad i Fagersta?

Annons

Får gratulera Sjukvårdspartiet (1 mars) till att ni hittat upp på läktaren vid fullmäktigemötena på landstinget. Inte en dag för tidigt, bättre än att stå utanför med banderoll och åka hem när mötet börja! När ni kom in i landstinget undrade alla på läktaren vilka ni var. Vi i Landstingsbevakarna var delaktiga på läktaren varje möte i många år, men var inte politiker utan granskare.

När nu Sjukvårdspartiet höjer rösten om att vården är hotad i Fagersta får jag tala om att jag inte är död ännu utan har följt Mitt hjärta under flera år. Jag har kontaktats nästan dagligen av patienter som varit hos läkare eller varit inlagda på Mitt hjärta, det har inte varit många som varit positiva till vården.

Det finns mycket allvarliga fall som man missat på grund av bristande kompetens hos läkarna. Missad hjärtinfarkt, cancer osv. Man kan säga att flera fall av vanvård har skett på avd 1. En patient vägrades näringsdropp för att patienten sa Jag vill inte vara med längre! Ingen frågade varför! När jag hotade med anmälan fick patienten näringsdropp och piggnade till och lever i bästa välmåga på ett äldreboende efter tre år!

Tittar vi sen på läkarsidan så är det frågan om hur ansvariga tittar på läkarnas kompetens? Legitimation? Anmälningar? Svenska språket? Bemötande? När man talar med patienter har de lämnat mottagningen för att läkaren inte kunnat göra sig förstådd. Inte klarat av datorn. Inte ens kunnat latin. Skrivit ut mediciner till fel person. Pratat om patientens sjukdom öppet inför andra i väntrum.

Mitt hjärta kontaktade mig vid tillträde och ville anställa mig. Jag talade om att jag inte är till salu utan kommer att granska er under lupp! Vilket jag också har gjort. Ni ska veta att Mitt hjärta inte räddade oss utan de tog över för att få klirr i kassan! Inte var det för att ha patienten i fokus!

Ingrid Brockman Fahlin, före detta landstingsbevakare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons