Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallsten: Elitistisk kritik av bildpubliceringar

Annons

Svar till socionomstudent (3/5). Det resonemang som förs kring kommunens publiceringar av bilder är ute och vandrar på väldigt tunn is, när man diskuterar människors egen vilja utifrån något slags tror sig veta bättre–perspektiv. Om en person uttryckligen gett sitt samtycke till publicering, så resoneras det om att man ändå inte borde publicera bilder, för att en del personer inte vet bättre. Jag har svårt att läsa in något annat i meningen "Det bör föras ett resonemang kring huruvida ett ja verkligen är tillräckligt".

Det är en elitistisk tanke, ett von oben-perspektiv som osökt leder en in på ett storebrorssamhälle à la Orwell. Där den egna viljan och den fria tanken inte har en naturlig plats. Där vissa vet och förstår medan andra inte begriper, särskilt inte sitt eget bästa. Totalt tvärt emot min egen ideologiska grundtanke om ett samhälle som inte gör skillnad på folk och folk, där människor får verka fritt, där den egna viljan ska vara styrande och där den personliga integriteten respekteras.

Fagersta kommun har en i grunden väldigt restriktiv policy för vad som publiceras, trots att publicering av exempelvis namn och foton på personer i sociala medier i princip alltid är tillåtet så länge man inte kränker personerna. Vi väljer att inte publicera ansikten på barn och vi väljer att personer ska vara oidentifierbara om de inte uttryckligen gett sitt medgivande, själva eller genom deras vårdnadshavare om det rör sig om barn.

Att informera om kommunens verksamheter är inte att göra reklam, utan det är av stor betydelse för allmänheten att få rätt information om det som händer i kommunen, genom rätt kanaler och med rätt avsändare.

Marino Wallsten (S), kommunalråd, Fagersta kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons