Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallsten sprider vandringssägen om SD

Annons

SD:s höstbudget presenterades i riksdagen av Aron Emilsson, kulturpolitisk talesperson, och Oscar Sjöstedt, ekonomisk-politisk talesperson,

Sverigedemokraterna gör inte sken av att vilja värna försvar, välfärd och landsbygd. Vi gör det på riktigt, det är bara att ta del av vårt budgetförslag.

Det är sorgligt att Marino Wallsten låter debattnivån sjunka så lågt att han protesterar mot alternativa fakta samtidigt som han sprider LO:s vandringssägen att Sverigedemokraterna drar ned på välfärden med 87 miljarder. Vart skulle dessa 87miljarder ta vägen? Det skulle ju vara allt annat än populism att vilja göra en så enorm besparing, men det är alltså inte sant. Det ligger en minskning i anslaget till utgiftsområdet Allmänna bidrag till kommuner i Sverigedemokraternas budgetproposition för 2017 (en avsevärt lägre siffra än den Marino nämner), det har huvudsakligen att göra med minskad asylmigration, som kostar kommunerna stora pengar.

Det finns en pedagogisk redogörelse av detta (Mattias Karlssons smurftal) som finns på Youtube. Tyvärr så har Sverigedemokraterna precis samma ramar som de andra partierna, ramar som krympt ihop på grund av en ansvarslös migrationspolitik som nu kostar samhället enorma summor.

Vi skyller inte på invandrarna, utan vänder oss emot politiker som inbillade sina väljare att det gick att ha EU:s mest generösa migrationspolitik utan att det gick ut över välfärden. Många betalar idag för den villfarelsen. Hat är dåligt, där är vi överens. Vad gäller missnöje, många har legitim orsak att vara missnöjda. Framtidstro måste grundas i en politik utifrån rådande förutsättningar. Där står vi nu.

Gunilla Dahlberg Malmén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons