Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallsten: V i Fagersta klagar – men vad vill ni?

Annons
Byggs om till bostäder?

Det finns ingen hejd på hur debatten tar allt mer snedvridna former. Vi debatterar inte längre i sak och det finns ingen nyanserad debatt som fokuserar på vad olika partier vill. I det finns en stor respektlöshet mot alla våra kommuninvånare. Att respektera medborgarna innefattar att politiker som deltar i det offentliga samtalet berättar vad de själva vill istället för att skylla ifrån sig på alla andra. Ingenstans i Hans Granlunds insändare får jag fram vad Vänsterpartiet vill.

Sanningen är att kommunen satt av mer än 200 miljoner kronor i investeringsplanen för nybyggnation av bostäder. Kommunen har antagit en plan för bostadsförsörjning i bred politisk samstämmighet. Kommunen har i sin nyligen antagna vision en tydlig och uttalad målsättning om att bygga bostäder i olika storlekar och rimliga priser i syfte att säkra tillgång till bostäder för alla. Hans Granlund och Vänsterpartiet har alla varit med och beslutat om denna vision, om planen och om dessa investeringar i samband med budget.

Det är väldigt lätt att stå vid sidan av och gapa högt. Det är tydligen svårare att stå upp för de beslut man en gång varit med om att fatta. I en väldigt försiktigt räknad kalkyl så skapas ett utrymme på minst 50 miljoner kronor i investeringsbudgeten – i jämförelse med att bygga nytt – om kommunen i samma veva som man flyttar verksamhet till det nya kontoret omvandlar nuvarande kommunhus till ett boende. En smidig lösning som bättre nyttjar befintligt fastighetsbestånd i kommunen till väsentligt mindre pengar.

En försiktig kalkyl där man avrundat nedåt nettosiffror som motsvarar kostnad efter statsbidrag. Skulle man räkna utifrån den faktiska kostnaden så finns ett antal miljoner ytterligare i investeringsutrymme.

Så vad vill då Hans Granlund och Vänsterpartiet? Stå fast i besluten om att bygga bostäder för 200 miljoner kronor i stället för max 150 miljoner? Ingenting?

Socialdemokraterna i Fagersta står rakryggade i detta, vi vill satsa på framtiden och vi vill fortsätta investera i Fagersta. Vi har genom visionen en långsiktig målsättning och vi känner stor framtidstro för vår kommun, väl medvetna om alla utmaningar längs vägen.

Marino Wallsten (S), kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons