Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändaren: Smekmånaden i coronakrisens spår är över i politiken

Lika förundrade som vi var över den totala enigheten i politiken när krisen började, är vi nu när det har gått drygt en månad och det börjar göras politiska poänger. Förslag som kommer att få förödande konsekvenser i framtiden duggar tätt.

Men parterna på svensk arbetsmarknad jobbar frenetiskt för att hitta lösningar för att de olika branscherna skall gå stärkta ur detta. Vi lyssnar och tar in de experterna framhåller som viktigt. Vi diskuterar så väl centralt som lokalt, för att så många som möjligt ska slippa att gå ut i arbetslöshet.

Vi kan konstatera att om politiken fortsätter med sitt gnabbande så är risken stor att parterna tröttnar. Parterna på svensk arbetsmarknad har alltid tagit ansvar i svåra tider och löst problem utan att skuld belägga den andra vi har gjort det i överenskommelser som gynnat båda parter.

De Moderaterna försöker med är inte okej, när de vill att regeringspartierna skall skynda på processerna. Detta som man säger för att få ut människor i arbete fortast möjligt. Vi känner igen argumenten.

Men om faktumet är att inte bara Sverige är drabbat, så måste väl även borgerligheten inse att det inte är så stor idé. För det finns nog ingen som är intresserad av att producera varor som ingen vill ha, när alla gränser är stängda. Man skall väl i dessa tider inte göra sig till talesman för andra, men en viss respekt skadar inte i politiken.

Mikael Ladman

Ombudsman, Transportarbetareförbundet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel