Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte alla frågor får sina svar

Guillem BalagueChristiano Ronaldo - biografinÖersättning: Jens AhlbergModernista

Annons

BIOGRAFI. Fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo är både beundrad och omstridd. Att Portugal vann Fotbolls-EM 2016 med Ronaldo som lagkapten ökar bara intresset för honom men trots alla framgångar är hans privatliv ganska okänt.

I boken får vi följa hans osannolika karriär som börjar i den lilla byn Quinta do Falcao på Madeira. Här på bergssluttningarna spelade han fotboll, ivrigt påhejad av sin pappa Dinis som var engagerad i den lokala fotbollsklubben Andorinha.

Pappan blev tyvärr med tiden gravt alkoholiserad och ansvaret för barnen vilade på mamma Dolores.

Guillem Balague som är expert på spansk fotboll har gått mycket grundligt tillväga när han skrivit denna biografi. Med hjälp av intervjuer med anhöriga och andra närstående får vi en bild av uppväxten som fattig men kärleksfull.

Även om man inte är en fotbollsnörd så är det oerhört intressant att följa Ronaldos karriär och spelet bakom kulisserna. Ingen som har sett honom i aktion kan tvivla på att denne ytterst välbyggde målskytt är makalöst begåvad. Som superstjärna I Real Madrid tjänar han 160 miljoner om året. Detta gör honom till världens bäst betalda fotbollsspelare.

Trots att boken om Ronaldo är ytterst välskriven med många faktauppgifter så finns det många frågetecken. Ännu kvarstår en del hemligheter, till exempel vem som är mamma till hans son?

Annons