Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte mycket till fiske

Annons

Ett fiskekort för tillgång till Norbergs norra fiskevårdsförening kostar i dag 250 kronor. Kan tyckas vara billigt, men om man är en frekvent fiskare, och besöker de sjöar som finns med på kortet, slås man först och främst av det otroligt låga vattenbeståndet i sjöarna. Det är så lågt, att det i princip omöjliggör landfiske. När man sedan står där och ska kasta ut är det efter stränderna så mycket busk, sly, och röjningsavfall att du ska vara glad om du finner en ståplats. Du ska vara glad om du får behålla tafsen och draget i mer än tio kast.

Det låga vattenbeståndet i de över 40 överväxta sjöarna, tvingar givetvis fisken ut på djupare vatten. Så den som tror sig kunna njuta av en fin vår, sommar, höst fisketur från land får se sig om efter denna upplevelse bland näckrosor och hängande tallgrenar. De som turistar i Norbergs norra kommer att bli besvikna, för om man inte har en eka, kanot, kajak, eller motorbåt fastsurrad på husvagnen så blir fisket en enda stor härva utmed land. Du har tur om du får någon hungrig och vilsen abborre på kroken, och det spelar inte så stor roll om du kastar, eller metar.

Efter en vår, sommar, och tidig höst och ett trettiotal fisketurer under bältet, har jag kastat bort runda 800 kronor och lite därtill. Norbergs norra fiskevårdsförening borde skärpa till sig. Eller kanske överväga att lämna över denna syssla till någon som bryr sig, för vattenbestånden måste säkerställas på något vis. Det får inte vara så här lågt vattenbestånd överallt hela säsongerna om man nu ska ta betalt för fisket, det är erbarmligt underhåll. Fiskekortets pris kunde sänkas med minst 150 kronor om året på grund av det dåliga underhållet.

Vintertid är de flesta sjöarna dessutom oåtkomliga såvida du inte äger en skoter, eller gillar snöskor och bor på orten. Nu hoppas iallafall jag att man tar till sig av detta och ta tag i detta till nästa år, eftersom fiske är något som är läkande för såväl kropp som själ, och något som fler borde prova på.

Fiskaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons