Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Irriterande med staket runt mack

Avspärrningen runt den igenbommade OKQ8-macken i Norberg retar kommunens politiker. – Det ser förskräckligt ut, säger Kjell Sundvall, (M).

Bensinstationen på Malmgatan stängde för drygt en månad sedan. Orsaken var att verksamheten inte gick ihop ekonomiskt.

I samband med stängningen satte OKQ8 upp ett staket upp runt fastigheten, som bolaget äger.

Kommunstyrelsen i Norberg tycker att staketet är fult och har nu skickat ett skriftligt klagomål till bensinbolaget. Brevets rubrik lyder: ”Förfula inte vårt vackra Norberg”.

– Det är inte bra för turister och sådana som kommer hit, säger Kjell Sundvall, (M).

Han sitter i kommunstyrelsen som nu kräver att OKQ8 ska plocka bort staketet och upplåta fastigheten till annan verksamhet.

Johan Haglund, saneringsansvarig på OKQ8, säger avspärrningen är tillfällig.

Den har satts upp eftersom företaget vill skydda sin egendom och för att det snart ska börja grävas på området för att ta markprover.

– Jag kan förstå att de inte tycker att staketet är så vackert, men vi har en arbetsplats där som kommer i gång på tisdag, säger han.

– Så länge vi arbetar där så kommer staketet att vara kvar, sen på sikt så kommer det givetvis att försvinna, tillägger han.

Hur länge avspärrningen blir kvar är oklart.

– Jag hoppas att de skyndar på, säger Kjell Sundvall.