Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbogabacken lämnar för Surahammar: "Jag har väl hyfsade händer"

Sura Blue Hammers fortsätter lagbygget inför den kommande säsongen.
Nu har klubben gjort klart med 23-åriga backen Alexander Hellgren.
– Här pratar vi om en superseriös kille som verkligen vill något med sitt hockeyutövande, säger huvudtränaren Joakim Lundholm.

Annons

Alexander Hellgren med Linden Hockey som moderklubb har under de senaste säsongerna främst spelat med IFK Arboga i Division 1.

Under den senaste säsongen stod han för tre poäng på 20 matcher, och gjorde också ett gästspel i Sollefteå under 12 matcher där han producerade sju poäng.

Men nu väljer den 23-åriga backen att ta steget till konkurrenten Surahammar.

– Ja, dels så känner jag en del ledare och spelare i Sura och när nu föreningen ska ta nästa steg så vill jag absolut vara med på den resan, så jag ser framemot att dra på mig Sura-tröjan när isen har lagt sig, säger Hellgren till klubbens hemsida.

Alexander Hellgren i Arbogatröjan.

Själv hoppas han att klubbytet ska ge honom den utveckling han själv behöver.

– Jag är väl en spelande right-back med hyfsade händer, men jag får höra med jämna mellanrum att jag borde smälla på lite mer därute. Jag vill ta små steg i min egna utveckling hela tiden och det tror jag Surahammar kan hjälpa mig med, säger Hellgren.

Även huvudtränaren Joakim Lundholm är nöjd med nyförvärvet.

– Det var goda nyheter, här pratar vi om en superseriös kille som verkligen vill något med sitt hockeyutövande. En tvåvägsback som vi hoppas mycket på med sin erfarenhet från spel i Division 1, säger Lundholm.

Mer läsning

Annons