Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter fula smällarna – Boden Hockey stänger av skandalspelaren

Skandalscener utspelade sig i matchen mellan Boden och VIK när Bodens Albin Eklund tacklade Niclas Lehmann blodig efter bara 28 sekunder.
Boden meddelade senare under söndagen via sin hemsida att de nu väljer att agera, och stänger av skandalspelaren.

Annons
Bild: Skärmdump/montage

Scenerna som utspelade sig i Björknäshallen på söndagen var otäcka. Niclas Lehmann tacklades blodig till isen av Bodens Albin Eklund efter bara 28 sekunder in i matchen.

Läs också: Rasar efter attacken på Niclas Lehmann – knockades blodig och tvingades ut på bår

Nu väljer Boden Hockey att agera. I ett uttalande på sin hemsida meddelar de att de väljer att stänga av Eklund med omedelbar verkan i väntan på förbundets dom.

"Skälet till detta är att Boden Hockey anser att tacklingar likt denna inte hör hemma på ishockeyplanen. Boden Hockey har drabbats av fem hjärnskakningar denna säsong och vill inte se fler i något lag.", skriver klubben på sin hemsida om det inträffade i matchen.

Eklund själv däremot tycker inte att tacklingen är så illa.

– Jag tycker det är en klockren tackling. Det är otur att han blir skadad och blir liggandes. Men det är sånt som händer, tyvärr, säger Eklund till NSD.

Händelsen som utspelade sig i matchen mellan Boden och VIK var det andra i sitt slag på bara några dagar. Så sent som i torsdags var samme Eklund inblandad i en liknande situation, då utsattes Piteås målvakt Joel Vännström för Eklunds vårdslöshet.

För Plus-kunder: Paananen ryter ifrån efter blodiga överfallet på Lehmann: "Måste bort från svensk hockey"

För Plus-kunder: Så rasar VIK-spelarna mot Boden: "Känns som ett beställningsjobb"

Mer läsning

Annons