Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska IFK Arboga resa sig efter kostsamma skadesäsongen – nu inleder klubben swishkampanj

IFK Arboga spelar i Hockeyettan även nästa säsong efter en vinter kantad av häpnadsväckande mycket skador – skador som blev kostsamma ekonomiskt.
– För att kunna bygga upp en ny trupp med högre ambitioner än att behöva spela ett negativt kval igen, så behövs det ekonomiska medel. Pengar som egentligen skulle ha funnits om inte detta djävulska år hade visat sig från sin absolut sämsta sida, skriver klubben på sin hemsida.

Annons

2017/2018 blev en märklig och tung säsong för IFK Arboga.

Redan under inledningen av säsongen gick tre toppbackar sönder. Sedan fortsatte skadeeländet i samma spår.

Det blev inte riktigt som klubben hade tänkt sig efter att ha värvat en trupp som på förhand såg slagkraftig ut.

"Denna säsong skulle bli en nysatsning. Vi skulle nå framgångar, med ett nytt hungrigt ungt lag med flera mycket duktiga spelare och en tränare som har lyft Arboga Hockey till högre höjder tidigare. Skador, hjärnskakningar, lårkakor, problem med axlar och allt som kunde ställa till problem radade upp sig match efter match. Skadorna skulle dessutom inte vänta på sig. Vi hade en 4-–1 ledning hemma i första matchen mot Kumla när första skadan var ett faktum. Ena skadan efter den andra gjorde att den totala truppen, som i minst en match bar  Arbogas matchtröja, hamnade på hela 48 stycken!! (kan t.o.m vara flera)", skriver klubben på sin hemsida.

Omkostnaderna som kom blev ett ekonomiskt bakslag för klubben.

"I och med den stora spelaromsättningen så kom även alla icke budgeterade utgifterna. Sportgruppen fick jobba dag och natt för att hitta de mest ekonomiska alternativen för att försöka hålla sig inom de budgeterade ramarna. Dock var ju detta en helt omöjlig uppgift. Klubbor och material till varje ny spelare blev otroligt kostsamt för klubben, skriver klubben på sin hemsida.

Nu har IFK Arboga valt att ta hjälp av sina supportar och andra som bryr sig om den lokala hockeyn på orten. Därför har klubben inlett en swishkampanj för att få in pengar.

– För att kunna bygga upp en ny trupp med högre ambitioner än att behöva spela ett negativt kval igen, så behövs det ekonomiska medel. Pengar som egentligen skulle ha funnits om inte detta djävulska år hade visat sig från sin absolut sämsta sida. Så nu söker vi dem med det stora IFK Arboga hockeyhjärtat och alla IFK Arboga hockeyvänner som  känner att vi också vill delta och få revansch till den kommande säsongen. skriver klubben.

För en tid sedan drog Sura Blue Hammers i gång en liknande kampanj som resulterat i över 90 000 kronor. Nu återstår det att se vad IFK Arbogas kampanj kan generera.

Mer läsning

Annons