Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutkört (?) VIK torskade mot väntat topplag – forwarden tvingades utgå efter ful tackling

Femte matchen på sju dagar.
Då föll VIK borta mot väntade division 1-rivalen Kristianstad med 0–2.

Annons

En period med tufft matchande fortsatte för VIK Hockey på fredagskvällen, när man gick in i den första matchen i helgens träningsturnering i Kristianstad. Där var det just arrangerande Kristianstads IK som stod för motståndet – ett lag som VIK mycket väl kan komma att stöta på när det drar ihop sig i vår.

Och att matchandet har varit tungt för VIK syntes tydligt under matchen. Matchinledningen var visserligen hyfsat jämn spelmässigt, om en rejält ostrukturerad. Det var också rejält virrigt försvarsspel som VIK hamnade i underläge knappt halvvägs in i den första perioden.

För Pluskunder: Eftersnack och analyser efter VIK Hockeys träningsmatch mot Kristianstad

Marcus Dahlbom lämnade retur på ett skott från blålinjen, som han såg sent. Helt ensam framför kassen hamnade då Simon Norberg, som ingen VIK-spelare hade plockat upp markering på, och han kunde enkelt sprätta upp 1-0 till Kristianstad över Dahlboms plockhandske.

Därefter handlade i stort sett allt om Kristanstad spelmässigt sett, under slutet av den första och början av den andra perioden. Hemmalaget visade sin tyngd när man satte hög och tung press på VIK, som ofta hade svårt att ta sig ur egen zon med kontroll.

Vändningen spelmässigt kom efter en riktigt tråkig situation för VIK:s del. I ett uppspel från egen zon klev Kristianstads Roger Ohlsson upp och satte in en riktig propp på Fredrik Hetta, som inte var i närheten av att vara puckförare. Matchstraff för Ohlsson, och Hetta tvingades lämna matchen.

Fredrik Hetta, VIK Hockey, tvingades utgå skadad mot Kristianstad i den andra perioden efter en blindside-tackling mot huvudet.

I och med den fem minuter långa möjligheten i numerärt överläge kunde VIK äntligen flytta upp positionerna. Men man lyckades inte skapa särskilt många heta chanser. Närmast kom man när Oscar Pettersson hittade fram till Robin Nilsson med en flippmacka genom boxen, men Nilsson fick inte riktigt pucken rätt och skottet hamnade i burgaveln.

Även efter femminutersutvisningen var spelet jämnare än tidigare, och det var också VIK som hade den allra bästa möjligheten i periodens avslutning. I ett två mot en-läge hittade Pettersson över med en passning till Jesper Andersson, som inte lyckades lyfta pucken vilket gjorde att KIK-målvakten Joel Gistedt hann över med en benparad.

I den tredje perioden klev VIK upp bättre spelmässigt. Kenny Källström dukade upp en chans för Oscar Pettersson och Robin Nilsson hade också en fin chans.

Men det var i stället Kristianstad som gjorde nästa mål. Källström gjorde en miss i egen zon, Rasmus Andersson kom ren med Dahlbom och sköt 2–0 i krysset med ett mycket bra avslut.

VIK chansade sedan genom att ta ut Dahlbom och spela sex mot fem. Det hjälpte dock inte – det blev inga fler mål i matchen.

Däremot blev det hyggligt mycket gruff efter slutsignal som involverade fyra, fem spelare från båda lagen. Överlag var det en smågrinig match, ett tecken på att lagen vet att de mycket väl kan möta varandra i ett framtida kvalspel i vår.

VIK spelar igen på lördagen. Då väntar Västervik klockan 15.00 i en match som Sporten precis som mot Kristianstad liverapporterar via text.

För Pluskunder: Eftersnack och analyser efter VIK Hockeys träningsmatch mot Kristianstad

Matchfakta: Kristianstad–VIK 2–0

Första perioden: 1–0 Simon Norberg

Andra perioden: -

Tredje perioden: 2–0 (17.19) Rasmus Andersson

Publik: 453.

Så spelade VIK.

Målvakt: Marcus Dahlbom (Daniel Wahlberg)

Förstafemman: Morgan Hassel, Alexander Nilsson Lindelöf, Fredrik Johansson, Johan Skiöld, Fredrik Hetta

Andrafemman: Kenny Källström, Douglas Alenbring, Marcus Bergman, Niclas Lehmann, Pontus Holmberg

Tredjefemman: Robin Nilsson, Jimmie Jansson, Hampus Wallin, Oscar Pettersson, Kevin Weiskog

Fjärdefemman: Joel Werner, Adam Lidström, Jesper Andersson, Manne Mattisson

Mer läsning

Annons