Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart är hockeyfesten här – vi sänder alla matcher i heta försäsongscupen: "Det blir full gas"

Artikel 2 av 34
Proofdoor Cup 2017
Visa alla artiklar

Det blir stor hockeyfest på de västmanländska sajterna till helgen.
Då sänder vi försäsongsturneringen Proofdoor Cup live – där VIK Hockey, IFK Arboga, Köping HC och Sura Blue Hammers gör upp.
– Det känns enormt inspirerande att vi kan sända alla sex matcher i turneringen, säger Hockeypuls Västmanlands reporter Kevin Johansson.

Annons

Uppladdningen inför Proofdoor Cup har redan pågått länge bland länets hockeysupportrar. I helgen är det äntligen dags.

VIK Hockey, IFK Arboga, Köping HC och Sura Blue Hammers ska göra upp i en försäsongsturnering i Köpings Ishall, för att avgöra vilket som just nu är Västmanlands hetaste hockeylag inför Hockeyettans start om mindre än en månad.

Och som vi tidigare kunnat berätta kommer Sporten att finnas på plats hela vägen, då vi tv-sänder samtliga sex matcher i turneringen på Mittmedias västmanländska sajter, för dig som är prenumerant eller pluskund.

– Det känns enormt inspirerande att vi kan sända alla sex matcher i turneringen. Vi vet sedan tidigare att livesända matcher är efterfrågat av våra kunde, vilket inte minst Mittmedia Västmanlands plusrekord vid sändningen av VIK-Vita Hästen visar. Hockey är en stark medial produkt och med länets fyra bästa lag som gör upp hoppas vi kunna engagera och glädja många människor i Köping, Surahammar, Arboga, Västerås och alla fans runtom i Västmanland med sändningarna, säger Sportens reporter Kevin Johansson.

TV: VIK-junioren gör sitt första mål i A-lagströjan

VIK Hockey, som satsar på att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan så fort som möjligt, går in i cupen som favoriter. Men bakom finns tre klubbar som givetvis är riktigt sugna på att detronisera länets jätte.

– Sportsligt är det alltid kittlande med David vs Goliat-möten vilket vi i utgångsläget får kalla det när KHC, Arboga och Sura ska försöka rubba VIK. Sedan finns det alltid en rivalitet i KAK-prestigemötet mellan IFK och KHC precis som vi med spänning följer Surahammars nyrenovering med en spelartrupp som ser betydligt mer kompetent ut än förra säsongen, säger Kevin Johansson.

TV: Se highlights från Suras kvalspel mot Oppala i våras

Det spelas två matcher vardera på fredag, lördag och söndag, och mellan matcherna på lördagen blir det dessutom en presskonferens med de fyra lagens tränare – som vi också sänder. Länkar till alla sändningar kommer att finnas på sajterna.

– Det här är det ultimata tillfället för alla supportrar och intresserade att skaffa sig en bild av styrkeförhållandena mellan våra västmanländska klubbar inför prestigemötena under säsongen. Utöver matcherna kommer vi bjuda på highlights, intervjuer, analyser med mera. Se till att hänga med under helgen, det blir full gas fredag till söndag.

Inte pluskund inom Mittmedia ännu? Här kan du bli det för bara en krona första månaden!

Är du prenumerant på någon av våra tidningar, men har inte aktiverat ditt konto online ännu? Här skapar du ditt konto!

Fakta: Här är schemat under Proofdoor Cup

Fredag 25/8

17.00: Sura Blue Hammers–VIK Hockey

20.00: Köping HC–IFK Arboga

Lördag 26/8

12.00: IFK Arboga–Sura Blue Hammers

15.00: Presskonferens på O’Learys i Köping med tränarna från alla fyra klubbar

16.00: Köping HC–VIK Hockey

Söndag 27/8

12.00: Köping HC–Sura Blue Hammers

16.00: IFK Arboga–VIK Hockey

Alla artiklar i
Proofdoor Cup 2017