Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Han blir den sportchef som får lämna VIK efter uttåget

I lördags berättade vi att VIK antingen kommer tvingas skära bort Andreas Appelgren eller Patrik Zetterberg för att anpassa sig till division I-kostymen.
Enligt uppgifter till Mr Madhawk är det nu klart vem det kommer bli.

Annons

För Plus-kunder: Sporten kan här bekräfta att Zetterberg tar över som ansvarig sportchef – och avslöja den ekonomiska uppgörelsen med Appelgren

Patrik Zetterberg får stanna, medan Andreas Appelgren lämnar VIK Hockey, enligt Mr Madhawk.

Expressens hockeybloggare Mr Madhawk skriver att VIK Hockey nu har gjort sitt val och att det är Andreas Appelgren som får lämna klubben. Orsaken ska vara den ekonomiska.

För precis som vi skrev den 22 april, har Appelgren enligt våra uppgifter ett avtal värt 60 000 kronor i månaden, medan den andre sportchefen Patrik Zetterberg ska ha ett avtal värt 45 000 kronor per månad.

– Det krävs en nedskärning för att anpassa kostymen till division 1. Det kommer, som vi berättat, drabba flera områden i organisationen. Där inkluderas sportcheferna. Vi har inte råd med två sportchefer i division 1, sa klubbchef Mats Brokvist till oss då.

Nu lämnar det mest kostsamma alternativet, Appelgren, enligt Mr Madhawk. En annan faktor än det ekonomiska ska vara att Zetterberg arbetat så mycket med juniorverksamheten, som kommer bli extra viktig när klubben åkt ur.

För Plus-kunder: Sporten kan här bekräfta att Zetterberg tar över som ansvarig sportchef – och avslöja den ekonomiska uppgörelsen med Appelgren

Mer läsning

Annons