Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK-tränaren kritisk efter svag start – igen: "Det håller inte"

Två tidiga insläppta mål i seriefinalen.
Då var Fagersta AIK:s tränare Uffe Hedberg kritisk mot sina spelare.
– Det är för dålig fart, och vi sätter oss i situationen att vi måste jobba ikapp hela tiden. Det håller inte, säger han efter 2-3-förlusten.

Annons

Emil Johansson, med svart tandskydd, sköt ett av två FAIK-mål i matchen.

När det vankades seriefinal för Fagersta AIK, borta mot HC Flyers, smällde det till direkt i inledningen av matchen.

0-2 i baken innan tio minuter ens var spelade av matchen, som man till sist förlorade med 2-3.

– Det har ju sett likadant ut de senaste fyra matcherna måste jag säga. Vi startar väldigt klent. Det är för dåligt fart, och vi sätter oss i situationen att vi måste jobba ikapp hela tiden. Det håller inte. Där måste vi komma igång, säger lagets tränare Uffe Hedberg.

Vad beror det på att ni inte är redo från början?

– Jag tror att det kan bero på att vi har fått tillbaka lite spelare nu, och alla kanske tror att det ska gå lättare än det gör. Men samtidigt så är det ju så att vi har börjat ändra om lite i kedjorna också eftersom det har kommit tillbaka lite folk, och det kan ha gjort att det har rört till det lite också. Det ska ju egentligen bli bättre, men jag vet inte.

Vad gör du som tränare när du känner att ni inte är där riktigt?

– Alla vet ju vilken nivå vi kan vara på. De har ju ett eget ansvar. Jag står ju på sidan, de måste uträtta det de ska på banan och följa gameplan. Funkar inte gameplan och det går tungt, då måste man i alla fall åka skridskor.

Efter den första perioden hade FAIK ett klart överläge i skott, och även i målchanser. Men när farten fanns där så saknades effektiviteten i stället.

– I andra perioden har vi fem rena frilägen, och bränner alla fem. Det håller inte heller. Vi måste göra mål på chanserna vi får.

FAIK:s tidigare så heta power play kom ingenstans mot HC Flyers, trots att Karlskogalaget satt 14 minuter i utvisningsbåset. FAIK var ännu värre, med 18 minuter på botbänken.

– Jag tycker tyvärr att domarnivån är för låg, men det är lika för båda lagen. Ingen drar fördel eller nackdel av det. Det är ju så att de tar vara på något power play där och vi gör inte det. Man måste göra mål i power play också. Jag ska inte skylla på någon domare, vi har chanser nog att kunna avgöra.

Mer läsning

Annons