Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK-tränarens oväntade krav efter premiärsegern: "Jag räknar med det"

Annons

Tung premiärseger mot Hallstahammars HK. Då berättar FAIK-tränaren Ulf Hedberg att han vill förstärka truppen.

- Vi behöver en målskytt som kan leverera både i spel fem mot fem och powerplay, säger han.

Fagersta fick bästa möjliga start på säsongen när man tvålade till Hallstahammars HK på hemmaplan med 4-2 i division 2-premiären.

Backen Stefan Norberg satte det avgörande målet i tom kasse med 48 sekunder kvar - och FAIK-tränaren ser stor potential i Norberg som även sköt 3-1-målet i powerplay i den andra perioden.

- Jättekul att han gjorde två mål. Jag tycker att han spelade bra i övrigt också. Det är en underskattad spelare som kommer att ta flera kliv i år, säger Hedberg.

Vad säger du om matchen i övrigt?

- Det är viktigt att få en bra start. Det känns som att vi är på rätt väg även om spelet var lite upp och ner. Det syntes framför allt i första perioden. Samtidigt var det mycket nerver och det blev bättre efter hand.

- Vi hjälpte varann mycket bättre i den andra perioden. I den första var det bara en som jobbade medan resten av femman åkte och tittade på.

Hedberg berättar att lagbygget inte är helt klart än - och att han vill ha in ytterligare en forward och en back.

- Vi behöver spetsa till det lite mer. Är vi med där uppe fram till jul räknar jag med att det kommer in någon ny spelare. Vi behöver en målskytt framför allt. En som levererar både i spel fem mot fem och powerplay.

Och säsongens målsättning är given:

- Vi ska till positivt kval. Så är det bara. Vi har satt som mål att vara bland de tre bästa.

Mer läsning

Annons