Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är poängstarke hemvändaren som återvänder till Fagersta AIK: "Kommer leverera för oss"

Han öste in poäng i FAIK-tröjan för två säsonger sedan. Nu är forwarden Dennis "DG" Gustafsson tillbaka i Fagersta efter två säsonger i Avesta.

Annons

För några dagar sedan presenterades nyheten som lär glädja alla FAIK-supportrar. Dennis Gustafsson värvas tillbaka från seriekonkurrenten Avesta BK. Forwarden var en nyckelspelare för Fagersta säsongen 2014/2015 då han gjorde 32 poäng (13+19) på 28 matcher.

"Dennis är en kille med näsa för målet som vi hoppas ska kunna hitta tillbaka till den form han visade senast han var här under säsongen 14/15, då kommer han bli riktigt nyttig för oss i vinter", skriver klubben på sin hemsida.

Det var främst de praktiska delarna som förde Gustafsson tillbaka till FAIK.

– Huvudsaken är att jag jobbar i Fagersta, och kommer att flytta dit med tjejen och vi tycker att det mest praktiska är att flytta dit. Jag har i flera år hattat fram och tillbaka med hockey och jobb. Jag bor och jobbar i Fagersta, så det är det mest praktiska just nu, säger Gustafsson i till Avesta BK:s hemsida.

I Fagersta får Gustafsson nu sällskap av en kille som Jesper Andersson – trotjänaren som också valt att skriva på för klubben. I fjol stod 26-åringen för 22 poäng (11+11) på 27 matcher. FAIK har med andra ord på kort tid fått in två spetsspelare som klubben tror mycket på.

– "DG" och "Jeppe" är två killar som kommer leverera för oss, säger ordföranden Keijo Jokiniemi i en kommentar till klubbens hemsida.

På tal om återvändare. En annan kille som sökt sig tillbaka till Fagersta AIK är den unge backen Alex Atheridge.

– Han är ett riktigt framtidsnamn som vi hoppas ska utvecklas till en stabil A-lagsspelare under de kommande åren, säger Keijo Jokiniemi.

Under onsdagskvällen presenterades också backen Felix Andersson och forwarden Oskar Ekman som två unga killar som väljer att fortsätta.

– Det känns naturligtvis jättebra att vi får behålla både Felix och Oskar ännu en säsong. Det ska bli kul att få fortsätta följa dem på nära håll när de fortsätter sin fina utveckling här i FAIK, säger ordföranden till klubbens hemsida.

Dennis Gustafsson återvänder till Fagersta AIK.

Jesper Andersson har valt att förlänga med FAIK.

Mer läsning

Annons