Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meriterad 46-åring blir spelande tränare i Sala Hockey: "Väldigt viktig och nyttig för oss"

Joakim Javeblad har en lång spelarkarriär bakom sig i klubbar som Surahammar, Köping Hockey och Nybro. Nu blir den stabile backen assisterande tränare för Sala Hockey.

Annons

Han kom till Sala Hockey från Skultuna mitt under pågående säsong i fjol. Nu är det klart att 46-årige Joakim Javeblad blir kvar i Salaklubben i en kombinerad roll som spelande tränare.

"Joakim kommer att vara assisterande tränare till Sten Olsson samtidigt som han spelar med laget. Joakim tillför mycket rutin både på och utanför planen. En klok spelare som har varit med länge. Väldigt viktig och nyttig för oss, speciellt nu med ett yngre lag, säger sportchefen Thomas Olsson till klubbens hemsida.

Javeblad är minst sagt en profil inom Västmanlandshockeyn. Redan 1990 var han en starkt producernade back i IK Westmannia när Köpingslaget spelade i näst högsta serien, dåvarande division 1. Bästa säsogen gjorde Javeblad 1999/2000 då han stod för imponerande 33 poäng (5+28) i division 1 med Nybro.

Även på senare år har den meriterade backen producerat mycket poäng, men på något lägre nivå. I Skultuna gjorde han så sent som säsongen 2015/2016 22 poäng (5+17) på 23 matcher.

I Sala Hockey blir han av allt att döma den givna "pappafirguren" för de yngre spelarna i truppen. Huvudtränaren Sten Olsson får också en klippa vid sin sida – en klippa som kan bidra med mycket kunnande både på och utanför isen.

Joakim Javeblad  kom till Sala Hockey under pågåede säsong i fjol. Innan dess var han poängstark i Skultuna.

Mer läsning

Annons