Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust i VM-genrepet för Tre Kronor – sänktes av formtoppad finne

Carlson Hockey Games blev ingen succé för Tre Kronor.
Även mot Finland blev det förlust – en match som var VM-genrepet.
– Det gäller för oss att fortsätta arbeta, vi tar det här steg för steg och är ingen färdig produkt än, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg till SVT.

Annons

Victor Hedman stod för ett av två svenska mål mot Finland.

Efter straffvinst i den första matchen mot Ryssland blev det en 4–8-förlust mot Tjeckien i den andra matchen av Carlson Hockey Games för Tre Kronor.

Söndagen bjöd på landslagets tredje match på fyra dagar när de ställdes mot Finland i Budvar Arena i České Budějovice i Tjeckien.

En match som även den slutade med förlust när Finland kunde vinna med 3–2 efter ett sent avgörande i den tredje perioden.

– Det gäller för oss att fortsätta arbeta, vi tar det här steg för steg och är ingen färdig produkt än, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg till SVT.

Finland tog ledningen genom Oskar Osala redan efter två och en halv minut innan samme Osala spelade fram till 2–0 sex minuter senare.

Tre Kronor kom tillbaka och kunde både reducera och kvittera innan den första perioden genom Tampa Bay Lightnings backduo Anton Strålman och Victor Hedman.

Efter en mållös andraperiod på avgörandet sedan när drygt fyra och en halv minut återstod av den tredje perioden. Även den här gången var det Oskar Osala som gjorde målet.

Ett mål som innebar förlust i VM-genrepet för Tre Kronor.

– Vi vet att vi har saker att jobba på men har också gjort stora framsteg och ska fortsätta jobba, säger den svenske forwarden Gabriel Landeskog.

Sverige–Finland 2–3 (2–2, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (2.30) Oskar Osala (Markus Hännikäinen), 0–2 (8.12) Tomi Sallinen (Oskar Osala, Markus Hännikäinen), 1–2 (9.20) Anton Strålman, 2–2 (19.47) Victor Hedman (Linus Omark, Victor Rask.

Tredje perioden: 2–3 (55.22) Oskar Osala (Juuso Hietanen, Atte Ohtamaa).

Skott: 25–24 (9–14, 8–4, 8–6).

Utvisningar, Sverige: 3x2 minuter, Finland: 2x2 minuter.

Domare: Pavel Hodek och Robin Sir, Tjeckien.

Publik: 6 198.

Annons