Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet: Forwarden stannar i VIK även nästa säsong

Jesper Andersson gjorde sin först säsong som ordinarie i VIK Hockey förra säsongen.
Nu har han förlängt sitt kontrakt över den kommande säsongen.
– I det här läget där vi är känns det jättekul att Jeppe vill vara med oss, säger sportchefen Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Annons

Efter att Jesper Andersson, med moderklubb IFK Tumba, spelat två säsonger i Flemingsbergs juniorlag skrev han inför säsongen 2013-14 på vär VIK Hockey och tog då plats i J18-laget.

En säsong senare blev han assisterande lagkapten i J20-laget och under sitt tredje år i klubben fick han förtroendet som lagkapten. Samma säsong gjorde han sina åtta första matcher i Hockeyallsvenskan för klubben.

Under förra säsongen noterades han för ett mål på 40 matcher innan han lämnade kvalserien utan poäng på de sex matcher han spelade.

– Jesper var med förra året och har varit här i några år och gjort sin juniorresa här. Han hamnade väl i en otacksam position där han inte fick så mycket istid och fick sitta mycket på bänken och göra några inhopp här och där, säger sportchefen Patrik Zetterberg.

Men nu står det alltså klart att den 20-årige forwarden har förlängt sitt kontrakt med VIK Hockey över den kommande säsongen.

– Det är svårt i en sådan roll. Man vill väldigt mycket när man hoppar in och i frustration kanske man inte får ut det man vill heller alla gånger. I det här läget där vi är känns det jättekul att Jeppe vill vara med oss och fortsätta sin utveckling. Här kommer han få möjligheterna till att få mycket mer istid och ta en större roll.

För Plus-kunder: Klar för Västervik – då berättar Fish om känslorna för VIK Hockey: "Har mycket folk att tacka"

För Plus-kunder: Anledningarna som kan få Dahlbom att stanna i VIK: "Klubben ligger mig varmt om hjärtat"

Läs också: Lagbygget fortsätter – VIK värvar back och forward: "Kommer bli en viktig kugge"

Mer läsning

Annons