Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blytung seger för VIK i streckstriden – marginalerna inte på Modos sida

Ett VIK som gjorde en av sina bästa matcher på länge – och ett Modo med marginalerna emot sig.
Då kunde det gulsvarta hemmalaget ta chansen att jämna ut situationen vid det nedre kvalstrecket, när man slog Modo med 3-1.

Annons

Livesändning från Sportens studio i ABB Arena i repris nedan. Se intervjuer med spelare och ledare från båda lagen!

Viktiga poäng stod på spel när VIK Hockey tog emot Modo på måndagskvällen. Vid Modoseger kunde laget såga av VIK ordentligt under kvalstrecket, samtidigt som VIK hade möjlighet att tajta till det vid motsatt resultat.

Och det blev också VIK Hockey som drog det längsta strået, i en match där hemmalaget var det bättre under stora delar av matchen. Lukas Zetterberg sköt 1-0 till VIK innan ens två minuter var spelat, då han pricksköt in ledningsmålet via stolpen i spel fem mot fyra.

Resten av den första perioden gick mållös, men en bit in i andra kom ett kvitteringsmål som inte precis speglade matchbilden till den punkten. VIK-backen Anton Mylläri skickade en rejäl indianare in till Kristian Jakobsson, som nöp till direkt och fick på ett skott som överlistade Marcus Dahlbom.

Efter det något oväntade kvitteringsmålet hade också Modo sin bästa period i matchen, under några minuter när VIK inte lyckades få grepp om gästerna. Då kom i stället nästa matchbildsmässigt ologiska mål.

Bara sex minuter efter kvitteringen stormade VIK fram i en kontring, där Fredrik Johansson droppade pucken till Eddie Davidsson. Forwarden avlossade ett handledsskott som Erik Hanses i Modomålet fick plockhandsken på, men han lyckades inte hålla det och pucken tog sig i en båge och över mållinjen.

VIK:s på det stora hela finfina mittperiod var inte över där heller, utan 3-1 skulle också komma strax därefter. I numerärt överläge tog sig Christopher Fish in på högerkanten, och hittade förbi tre Modospelare fram till den bortglömda Fredrik Johansson som bara hade att sätta klubban till på bortre stolpen.

Jan Brejcak.

I början av den tredje perioden fick Modo sedan ett gyllene läge att ta sig tillbaka in i matchen, när VIK-kaptenen Fredrik Johansson drog på sig 2+2 efter att ha träffat David Rundqvist med en hög klubba. Men det ville sig helt enkelt inte för Modo den här kvällen. Patrik Karlkvist kom närmast i det långa numerära överläget när det plingade till i stolpen bakom Dahlbom – en av fem ramträffar för Modo den här matchen.

Efter den långa fem mot fyra-möjligheten hade Modo det tufft att skapa några längre perioder med tryck mot VIK-kassen när man jagade reducering, samtidigt som hemmalaget försvarade sig väl. I slutminuten fick man på ett ordentligt tryck, och två av ramträffarna kom med mindre än halvminuten kvar.

Men det blev inga fler mål i matchen, och VIK kunde ta hem tre otroligt viktiga poäng i kampen kring strecket, samtidigt som Modo får jaga vidare.

Matchfakta: VIK–Modo

Första perioden: 1–0 (1.59) Lukas Zetterberg (Mikael Frycklund, Anton Mylläri) spel fem mot fyra

Andra perioden: 1–1 (7.12) Kristian Jakobsson utan assist, 2–1 (13.41) Eddie Davidsson (Fredrik Johansson), 3–1 (16.11) Fredrik Johansson (Christopher Fish)

Tredje perioden: -

Publik: 2 933 personer i ABB Arena, Västerås

Mer läsning