Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Conny Strömbergs skarpa kritik mot SHL:s vd: "Har lurat alla i Hockeysverige"

Conny Strömberg letar ny klubb efter att ha fått nej från Västervik och Modo.
Han vill stanna i Sverige – men bara om pengarna är de rätta.
– Jörgen Lindgren har ju lurat alla i hockeysverige så det är svårt att leva på att spela hockey i Allsvenskan, säger han till Hockeysverige.se

Annons

Conny Strömberg, nu senast i Västerviks tröja.

Hockeyvagabonden Conny Strömberg, 41, är ute på jakt efter en ny klubb igen. Den flitige poängplockaren spelade den gångna säsongen i Västervik, men fick inget kontrakt efter en stökig historia, vilket han berättat om tidigare.

Hockeykarriären kommer fortsätta, det står klart. Så länge han fortfarande har roligt. Frågan är bara var.

Han säger sig ha några krokar ute, men menar att något som är problematiskt är att villkoren i Hockeyallsvenskan inte är vad de varit.

I en intervju med Hockeysverige.se berättar han om hur han upplever villkoren i dag.

– Förr kunde klubbarna betala killar som mig, poängspelare och stjärnspelare, bra löner men nu tjänar alla killar i princip lika mycket. Jörgen Lindgren (SHL:s vd) har ju lurat alla i hockeysverige så det är svårt att leva på att spela hockey i allsvenskan, men det är klart att jag vill vara kvar i Sverige om möjligheten dyker upp, säger han till sajten.

Hockeysverige: Vad menar du med att Jörgen Lindgren har lurat alla?

– Ja det är ju bara att kolla på det här nya avtalet som han har förhandlat fram. SHL-lagen får drygt 40 miljoner kronor per år medan klubbarna i allsvenskan får två-tre miljoner. Det känns ju inte rättvist. I fotbollen har man ju löst det som så att fördelningen ligger på 75% till Allsvenskan och 25% till Superettan. Varför kan inte svenska ishockeyförbundet då gå in och göra likadant? Se till att det kommer lite mer pengar ner till allsvenskan så klubbarna har råd att betala sina spelare ordentligt.

I nästa andetag vill han ändå backa från att bara peka ut Jörgen Lindgren.

– Han har ju gjort ett bra jobb för sin arbetsgivare men jag kan tycka att svenska hockeyförbundet borde gå in och göra något åt det. Jag tycker att klubbarna i allsvenskan borde få två-tre miljoner till för att jämna ut det hela. Om det är svenska hockeyförbundet som gjort bort sig i frågan kan de gott betala det till klubbarna.

Ö-viksfödde Strömberg har under karriären bland andra representerat Modo, Örebro, Arboga, Västervik och VIK Hockey i Sverige. Han har också spelat flera säsonger ute i Europa.

Mer läsning

Annons