Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler ispåsar än någonsin har gått åt på VIK:s senaste träningar: "Vi ville skicka en signal"

Tungaförluster, både borta och hemma, i de två senaste matcherna för VIK. Nu vill tränarduon Tony Zabel och Christer OIsson se en förändring i kampmomenten.

Annons

Underfredagskvällen gästar Pantern ABB-Arena. Ett lag som VIK slog i bortamötet med 3-2. Men efter de två tunga förlusterna mot Mora och Västervik har tränarduon lagt i en extra växel.

Zabel vill se mer fysiskt spel från laget.

– Vi slarvar i passningsspelet, det är raggarhockey där vi bara tutar och kör. Då är det svårt att vinna matcher, framförallt mot ett lag som är disciplinerade, analyserar Tony Zabel i en vidoeintervju på hemsidan, kring senaste hemmamatchen mot Västervik.

Läs mer: Frycklunds öppenhjärtiga intervju

Efter matchen motVästervik har träningarna handlat om att hitta spelet med puck och att träna fysiskt spel.

– Vi har jobbat med spelet med puck igen och att hitta ett tryggt spel. När man inte har det blir det även fel i försvarsspelet, säger Zabel.

Ni har kört fysiska pass?

– Ja, vi tar inte kampen, vi vinner inga närkamper och inga brytspel. Vi täcker inte skott heller som jag tycker att vi ska göra. Vi ville skicka en liten signal till laget att oavsett hur detser ut så måste vi vinna matcher i form av kampmomenten.

Han fortsätter:

– Gruppen ska sluta sig samman och tävla mer i de momenten.

Har ni märkt av någon skillnad?

– Det är fler ispåsar som gått åt än någonsin tidigare, säger tränaren med ett litet leende.

Under fredagen möter VIK Pantern på hemmaplan. Laget är inte helt spikat ännu, några spelare är sjuka och det finns ett par skador i truppen. Men ändå finns självförtroendet mot Pantern, menarZabel.

– Det är ett lag som går ut och bara kör, det har skickliga forwards, starka forwards. De kör och de tar sina poäng. Men det var dem vi slog under de inledande matcherna så vi ska komma ut med bättre självförtroende.

Läs också: Hett länsderby – då skickar Hallstabacken en känga till förre lagkamraten

Mer läsning

Annons