Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forwarden återvänder till VIK – som klubbens första nyförvärv: "Revanschsugen"

Efter en lyckad säsong i Enköping, lämnar Oscar Pettersson för sin gamla klubb VIK Hockey.
– Han var ju sajnad en gång i tiden men fick inte så mycket istid. Så det är väl en revansch för honom, säger sportchef Patrik Zetterberg på klubbens hemsida.

Annons

TV: Weiskog sågar polaren.

Oscar Pettersson är fostrad i VIK Hockeys juniorverksamhet, dit han kom 2009. Men det blev endast en match i Hockeyallsvenskan med VIK för forwarden, innan han lånades ut till Nittorps IK i division I inför säsongen 2013/14.

De tre följande åren har Pettersson spenderat i Enköping, där han producerat massvis med poäng. Senaste säsongen gjorde han 53 stycken på 44 matcher i division I, men nu återvänder alltså 24-åringen till VIK.

– Det kändes som ett jättebra val nu när VIK gick ner till division I. Och så är jag lite revanschsugen sedan jag var här, säger Pettersson, som skrivit på för ett år, på klubbens hemsida.

Sportchef Patrik Zetterberg är nöjd över att få tillbaka Oscar Pettersson som han haft ögonen på sedan forwarden kom upp som en talangfull junior.

– Vi ser en jätteuppsida på honom och att få jobba med honom i framtiden. Han är en spelare som jag tror publiken kommer gilla att se, säger Zetterberg.

Oscar Pettersson (t.v.) i VIK-tröjan.

Mer läsning