Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forwarden bekräftar intresset från VIK: "Ska ha möte med dem"

För fyra säsonger sedan spelade Oscar Pettersson SHL-kval med VIK.
Nu kan han vara på väg tillbaka till klubben han repesenterade som junior.
– De är intresserade, det vet jag, säger Pettersson till sajten mjornberg.se.

Annons

Oscar Pettersson är en kreativ och sevärd spelare. I kvalmatchen mot Oppala IK som sporten sände bjöd han på den här läckerbiten - men "sågades" av polaren Kevin Weiskog när den misslyckades.

Inför säsongen 2009–10 kom forwarden Oscar Pettersson till VIK Hockey för spel i klubbens J18-lag efter att han lämnat SDE i Stockholm.

Pettersson blev kvar i klubben i fyra säsonger där han avslutade med att bokföras för ett mål och en assist på en match i kvalserien 2013.

Efter ett år i Nittorps har den nu 24-årige forwarden representerat Enköping samtidigt som han två gånger om varit utlånad till Sura Blue Hammers för att hjälpa dem kvar i Hockeyettan.

Och nu kan det bli en återkomst i VIK för Pettersson som säger att det kanske är dags att röra på sig efter tre år i Enköping.

– De är intresserade, det vet jag. De vill ju ha det lite hemvävt. Jag ska ha möte med dem i veckan, vi får se vad de har att säga, säger forwarden till mjornberg.se.

Förra säsongen noterades han för 16 mål och 23 assist i Enköpingströjan innan han stod för tre mål och elva assist på tio matcher för Sura i kvalspelet.

Sejouren i VIK blev däremot inte smärtfri för Pettersson.

– Nu har de bytt ut hela ledningen, men jag kände mig inte jättebra behandlad senast jag var där. Jag kände inte riktigt att jag fick chansen, jag hade treårs-kontrakt men blev utlånad alla säsongerna, säger han.

Avslöjar: Zetterberg ny sportchef i VIK – här är detaljerna bakom beslutet: "Uppgörelse"

För Plus-kunder: Spelat elva år i VIK – kan tänka sig att stanna: "Känner mycket för föreningen"

Mer läsning