Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra dagar utan match – då har de nya VIK-spelarna fått chansen att lära sig spelet: "Har jobbat med grunderna"

Ett kortare speluppehåll som kom med perfekt tajming.
När VIK Hockey fick fyra dagar utan match inför onsdagens möte med AIK fick nya spelarna Kalle Jellvert och Simon Karlsson chansen att lära sig lagets spelsystem.
– Vi har pratat mycket om våra grunder i spelet måndag och tisdag här, så vi har tagit ett steg tillbaka och jobba med grunderna, säger VIK-tränaren Christer Olsson.

Annons

Simon Karlsson kastades rakt in i laget mot Tingsryd.

Fyra spellediga dagar. Det är vad VIK Hockey har haft att jobba med sedan den senaste matchen mot Tingsryd, som slutade i förlust efter straffar.

Och efter ett par välbehövliga lediga dagar har laget arbetat hårt på sitt grundspel. En stor anledning till det är att nyinkomna Kalle Jellvert och Simon Karlsson ska få en chans att komma in i spelet inför onsdagskvällens match mot AIK.

– Vi har haft några killar som har anslutit och inte riktigt hunnit träna med oss, utan blev inkastade rätt in och spela. Vi har pratat mycket om våra grunder i spelet måndag och tisdag här, så vi har tagit ett steg tillbaka och jobba med grunderna, säger lagets tränare Christer Olsson.

Vad har du för intryck av de nya grabbarna efter att ha fått några träningar och matcher med dem?

– Kalle är en ansvarstagande spelare med bra skridskoåkning och bra skicklighet, så en ung spännande spelare. Simon har bra spelförståelse, är en duktig skridskoåkare, rörlig, bra passningsspelare. Han läser spelet bra. Nu har han ju bara spelat en match, men den gjorde han väldigt bra.

Södertäljevärvningen Simon Karlsson imponerade inte bara på Christer Olsson i debuten hemma mot Tingsryd. Efter att ha matchats lite försiktigt i inledningen fick han allt mer istid, och slutade till slut på 23 minuter.

– Det är ju lite tanken, när vi inte har Mylläri och fick skicka tillbaka Öhman till Skellefteå. Inget illa ment mot de andra backarna men vi behövde få in lite mer stadighet, någon som kunde spela många minuter här.

I målet kan det bli ett efterlängtat återseende för alla VIK-supportrar, då Henrik Lundberg kan vara tillbaka efter en tids skada. Men när Christer Olsson får frågan om Lundberg står i målet i morgon är han något kryptisk. – Han finns tillgänglig för spel i morgon.

Men det gjorde han väl sist också, när han fanns på bänken?

– Ja, fast den här gången så har han mer träningar med laget i kroppen. Vi tar ut laget i morgon (läs: i dag), men han finns tillgänglig.

Mer läsning

Annons