Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gulsvarta mardrömmen ett faktum – VIK Hockey åker ur hockeyallsvenskan

Desperat och komfortabel seger borta mot Visby/Roma räckte inte för VIK Hockey. Kommande säsong spelar Gulsvart i division 1 efter segrar för både Södertälje och Kristianstad.

Annons

VIK Hockey öppnade mötet i Visby i ett rasande tempo. De dominerade fullständigt i den första perioden, ökade på dominansen i den andra och kontrollerade hem 3–0-segern i den tredje.

Men det kvittade att VIK Hockey spelade med en desperation som saknats tidigare i kvalet.

Det kvittade att Niklas Lihagen åkte åttor runt Visby/Roma-spelarna och såg piggare ut än på mycket länge.

Och det kvittade att Gulsvart stod för en komfortabel 0–3-seger borta mot Visby/Roma.

Med en omgång kvar att spela av kvalserien till hockeyallsvenskan står det klart att VIK spelar division 1-hockey säsongen 2017/2018.

VIK Hockey åker ur hockeyallsvenskan trots 3–0-seger mot Visby/Roma.

Vi visste på förhand att det skulle bli galet svårt för Gulsvart att rädda kontraktet. Det krävdes segrar i de två återstående omgångarna av kvalserien samtidigt som de övriga resultaten rullade in enligt VIK:s önskemål. Så blev inte fallet.

Parallellt med att VIK dominerade sitt möte med Visby/Roma kunde både matchen mellan Kristianstad och Troja/Ljungby samt mötet mellan Huddinge och Södertälje sticka iväg i totalt motsatt riktning från vad Gulsvart hade önskat.

Det stod länge och vägde i Kristianstad innan hemmalaget kunde ta ledningen i den andra perioden och kunde sedan hålla ut och vinna med 1–0. Södertälje dunkade gasen i botten redan i inledningen och släppte den inte förrän man säkrat segern borta mot Huddinge med 4–2.

Trots en komfortabel seger i Visby går det att konstatera att VIK Hockey inte är ett hockeyallsvensk lag kommande säsong. Nästa säsong tvingas man spela i division 1.

MATCHFAKTA

Visby/Roma–VIK Hockey 0–3 (0–1, 0–2, 0–0)

Första perioden: 0–1 i PP (16.29) Niklas Lihagen (Eddie Davidsson, Mikael Frycklund)

Andra perioden: 0–2 (4.13) Lukas Zetterberg (utan assist) 0–3 (16.42) Lukas Zetterberg (Anton Mylläri)

Tredje perioden:

Skott: 18–41 (2–22, 9–12, 7–7)

Mer läsning

Annons