Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jätteläge att kvittera i slutsekunden – då träffade Zetterberg lagkamraten: "Ska självklart göra det bättre"

Med sekunder kvar på klockan fick Lukas Zetterberg chansen att fullborda en heroisk upphämtning för VIK Hockey mot AIK.
Men det öppna skottet i slottet träffade lagkamraten Christopher Fish.
– Så jag tänker bara skjut, så får vi se var den hamnar. Kanske att jag skulle ha skjutit mot plockhandskkrysset där, säger Zetterberg.

Annons

Lukas Zetterberg

Ett ordentligt krigande VIK Hockey kämpade sig tillbaka från 1-4 underläge till 3-4 i den sista perioden borta mot AIK, och i slutminuterna låg man också på för en kvitteringspuck.

Och med bara sekunder kvar på klockan dök chansen upp.

LÄS MER: VIK-tränaren kritisk mot starten – men ger beröm för slutforceringen

Eddie Davidsson hittade in med pucken till Lukas Zetterberg som fick drömläge på ett direktskott i slottet – men pucken täcktes bort och AIK kunde rensa bort pucken till stort jubel.

– Det är en jättebra pass från Eddie. Självklart ska jag kunna göra ett bättre avslut där, säger Zetterberg efter matchen och fortsätter:

– Jag tänker bara skott så fort jag får pucken, jag ser backen komma lite snett från höger där. Så jag tänker bara skjut, så får vi se var den hamnar. Kanske att jag skulle ha skjutit mot plockhandskkrysset där.

Var tar pucken på målvakten?

– Den tog på Fishen (Christopher Fish), på baksida lår, så han sitter där inne med en ispåse nu.

Hade du koll på hur lite tid det var kvar på klockan?

– Jag hade ingen känsla alls. Jag hade inte kollat, vi hade ju varit där inne ett tag, men jag visste att det var hyfsat kort kvar. Men jag såg inte hur långt det var kvar.

Efter en usel första period visade VIK styrka som klarade av att göra matchen spännande igen i den tredje perioden, även om det inte räckte hela vägen.

– Vi kör, och tänker inte så mycket då. Vi vet att de har varit skakiga innan, med deras torsk mot Almtuna när de vände och vann. Vi tänkte att vi bara fortsätter köra och krigar på, och förhoppningsvis kommer det. Och det gjorde det i tredje.

MATCHFAKTA

AIK-VIK Hockey 3-4 (3-1, 1-0, 0-2)

Första perioden: 1-0 (2.52) Anders Eriksson (Jesper Frödén), 2-0 (8.52) Michael Lindqvist (Christian Sandberg, Oscar Steen), 3-0 (9.26) Joakim Thelin (Emil Lundberg, Nils Höglander), 3-1 (18.23) Lukas Zetterberg (Marcus Bergman, Mikael Frycklund)

Andra perioden: 4-1 (36.19) Christian Sandberg

Tredje perioden: 4-2 (50.07) Niklas Lihagen (Mikael Frycklund), 4-3 (50.42) Daniel Bernhardt (Kalle Jellvert, Alexander Nilsson-Lindelöf)

Publik: 3 232

Mer läsning

Annons