Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målrikt eller mållöst – Olsson hoppas starka hemmatrenden fortsätter för VIK: "På hemmaplan har vi skapat många chanser"

Nollade i tre raka bortamatcher.
Men på hemmaplan har det sett desto bättre ut med målskyttet för VIK Hockey den senaste tiden.
Christer Olsson vill se att trenden fortsätter.
– Det gäller att ta sig till mål, och på hemmaplan har vi skapat många chanser på slutet, säger han.

Annons

Christer Olsson hoppas att hans lag fortsätter att vara hett på hemmais.

På de två senaste hemmamatcherna, mot Almtuna och BIK Karlskoga, har VIK hittat nätet nio gånger om. Under tisdagskvällen är det dags för VIK mot VIK när Västervik kommer på besök, och Gulsvarts tränare Christer Olsson hoppas på att hans lag kan fortsätta på den fina hemmatrenden när det gäller målskyttet.

– Vi får försöka göra som vi har gjort de senaste hemmamatcherna. Röra pucken bra i power play, när vi får det, och försöka ta oss in framför Västerviks målvakt när skott kommer och försöka vara med på returerna, säger Olsson.

Sett över hela säsongen är det dock de två senaste hemmamatcherna som är avvikande ur VIK-perspektiv. Laget har gjort näst minst mål i hela Hockeyallsvenskan, med bara Södertälje bakom sig i den statistiken.

Men det är inte antalet skott som fällt VIK, utan effektiviteten. Med en skottprocent på 7,53 är man tredje sämst i Hockeyallsvenskan, en siffra som kan förklara det låga målantalet.

Är det oflyt, oförmåga när ni får chanserna, eller att ni inte skapar tillräckligt heta chanser som ligger bakom?

– Det där är en bra fråga alltså, men vi jobbar på det varje dag och försöker göra mer mål. Det gäller att ta sig till mål, och på hemmaplan har vi skapat många chanser på slutet, säger Olsson och fortsätter:

– I Mora i senaste matchen här ser vi när vi analyserar att vi har sex riktigt bra målchanser, och gör vi ett mål där så har vi poäng med oss i den matchen. Det gäller att ta sig till lägena och inte bara prata om att vi ska göra si och vi ska göra så, utan snabbt ta sig till dem. Sen har vi en motståndare som gör allt vad de kan för att förstöra för oss också.

Johan Jonsson och Henrik Lundberg, vars skadeprognoser varit oklara, saknas fortsatt i VIK-truppen. I övrigt är Christer Olsson fåordig när det gäller eventuella förändringar i truppen eller formationerna.

– Vi bestämmer det under dagen. Vi tittar på laget, och nu gjorde vi inte mål sist här, så det kan bli någon förändring.

Hur mycket upplever du att man kan påverka just målskytte och effektivitet som tränare genom att ändra i formationerna?

– Det kan ju vara så att ibland funkar det och ibland funkar det inte. Det gäller kanske att försöka ändra kemin ibland om någon kedja kör fast. Ändrar man lite i kedjorna kan det bli lite ny energi, men oftast vill man ju spela och inte försöka ändra för mycket.

Mer läsning

Annons