Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio får lämna VIK efter avancemanget – däribland Conny Strömberg: "Måste ta tuffa beslut"

Conny Strömberg, Robin Nilsson och Niclas Lehmann.
Den trion har nu gjort sitt i VIK Hockey och får inte följa med upp i allsvenskan.
– Vi försöker se till VIK:s bästa och då blir det tuffa beslut, säger sportchefen Patrik Zetterberg.

Annons
Conny Strömberg är en av tre som får lämna VIK Hockey.

När Västerås under våren tog steget tillbaka till allsvenskan igen var Conny Strömberg en starkt bidragande orsak.

I kvalserien stod han för sju poäng på lika många matcher och noterades för totalt 13 poäng på 13 kvalmatcher.

Nu står det alltså klart att den 42-årige pucktrollaren inte får nytt kontrakt av klubben.

– Det är alltid så i den här branschen att folk kommer att tycka att beslut vi fattar är rätt eller fel. Det finns ingen anledning för mig att kommentera enskilda spelare utan jag och Thomas (Paananen, tränare) har suttit och gått igenom alla spelarna grundligt och sedan satt det i paritet till vad vi tror krävs i allsvenskan. Då blir det tyvärr så att man måste ta sådana här tuffa beslut och samtal med spelare, säger sportchefen Patrik Zetterberg.

Nytt kontrakt får heller inte backen Robin Nilsson eller den assisterande lagkaptenen Niclas Lehmann. Både Nilsson och Lehmann anslöt till VIK inför förra säsongen som bitar i pusslet för att ta laget tillbaka till allsvenskan.

– Vi har valt att ta dessa beslut nu och har ambitionen att ha något till nästa säsong som vi tror mer på, säger Zetterberg.

Stor sillyspecial: Hockeypuls Adam och Kevin Johansson analyserar VIK:s silly season i minsta detalj i programmet nedan.

Blir det fler som inte kommer att erbjudas nya kontrakt?

– Det kan jag inte uttala mig om i nuläget. Vi gör som sagt en grundlig genomgång av alla spelare och lyfter fram det som är positivt och negativt. Sedan är vår ambition att detta ska gå fort både för vår och för spelarnas skull så att de i så fall kan söka sig vidare.

Sporten har inte lyckats nå Conny Strömberg men till Expressen säger 42-åringen att han är både förvånad och besviken över beskedet.

– Jag tycker att det personligen gick jättebra. Jag gjorde det jobb jag skulle göra, så det är klart att jag trodde att jag skulle få vara kvar och jag ville gärna vara kvar. För jag trivdes bra med allting i klubben. Så det är klart man är besviken, för jag hade räknat med ett år till för jag känner att jag har mer att ge. Det är väl så här branschen funkar, men jag tror de gör ett stort misstag, säger han. 

Han uppger att klubben sagt att de vill har mer fart och en spelare som var mer än en powerplayspelare. Han tror själv att han mycket väl hade kunnat producera även i allsvenskan, såväl i powerplay som i fem mot fem och säger vidare till Expressen att han inte har några planer på att lägga av.

– Jag vill spela minst en säsong till på hög nivå. Jag känner att jag har det i kroppen och jag är motiverad, så vi får se vad som händer. Jag får sätta mig ner och ringa runt som vanligt. Jag gör ju det själv, om inte någon annan klubb ringer i morgon det vill säga, säger han.  

► (+) Fler avancemangshjältar lämnar VIK – Zetterberg tvingas ge de negativa beskeden: "Annan kravbild"

► (+) 64 poäng i Hockeyettan – VIK värvar förre Södertäljekaptenen: "Ville ha redan förra säsongen"

Mer läsning