Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK-forwarden missar resten av säsongen - måste operera axeln

Annons

Adam Lidström har problem med en trasig axel. Nu väljer VIK-forwarden att operera den - och missar därmed resten av säsongen.

- Han är tvungen att göra det här om han ska kunna fortsätta att spela hockey, säger tränaren Christer Olsson.

LÄS ÄVEN: VIK-tränaren: "Han kastade in handduken"

Adam Lidström, som är son till legendaren Nicklas Lidström, hade ett tryout-kontrakt med VIK fram till 31 oktober och gjorde tre matcher för laget i hockeyallsvenskan. Och han har även varit utlånad till Sura Blue Hammers två matcher.

"Lill-Lidas" gjorda ingen poäng på någon av sina fem A-lagsmatcher. Och nu får den 20-årige forwarden alltså ställa in siktet till säsongen 2017-18.

- Tråkigt för Adam. Han är tvungen att operera om han ska kunna fortsätta att spela. Hans axel har hoppat ur led flera gånger. En gång förra säsongen och två gånger den här säsongen, säger Olsson.

- Så det har blivit lite hattigt för honom. Han visade framfötterna under tryouten och då tog vi ut honom i spel. Sedan hoppar axeln ur led igen. Han har inte fått visa fullt ut vad han kan än.

Ser du stor potential i honom?

- Han är ung och har utvecklingspotential. Är villig att lyssna och lära sig. Han har tagit steg från dag ett fram till det här avbrottet. I matchen mot AIK spelade han bra och vi fick ut det vi ville ha av honom i hans roll.

SE ÄVEN : ”Hanses outstanding i Modo-målet när Västerås tryckte på”

LÄS MER: Västeråskaptenen brände flera jättelägen - hyllade Hanses: "Gör en riktigt bra match"

Mer läsning

Annons