Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK-forwardens starka facit – gjort poäng i sju raka hemmamatcher: "Är mer trygg där"

Annons

Borta bra men hemma bäst – det klassiska uttrycket stämmer väl in på Christopher Fish. VIK-forwarden har gjort poäng i sju raka hemmamatcher och toppar interna poängligan.

- Jag trivs bättre på hemmaplan och är mer bekväm där, säger 23-åringen.

Christopher Fish

LÄS ÄVEN: VIK:s lösning efter sparkade klubbchefen.

Christopher Fish missade ett gäng matcher i början av säsongen på grund av skada. Efter comebacken har VIK-forwarden varit i en sprudlande poängform. Nu toppar han den interna poängligan med sina 6+6=12 pinnar på 17 matcher. Dessutom har han bäst plus/minus i VIK med sina +6.

Och tar man en ännu djupare titt i statistiklistorna kan vi notera att Fish har gjort poäng i sju raka hemmamatcher (5+3).

Med andra ord trivs han som allra bäst i ABB Arena.

- Det är alltid skönare att kliva in på hemmaplan. Man är lite mer bekväm där. Och framför allt är det roligare att spela inför sin egen publik, säger Fish.

Känner du dig mer trygg i ABB Arena?

- Man spenderar ju mycket tid på sin hemmaplan. Ja, man är nog lite mer trygg där. Jag har deifinitivt en bättre känsla på hemmaplan.

LÄS ÄVEN: Anklagades för filmning mot VIK - frias.

Vad säger du annars om din starka säsongsstart?

- Det funkar bra. Målet inför den här säsongen var att fortsätta på samma spår som jag avslutade den förra. Det har funkat väldigt bra med "Freddan" (Johansson) och Eddie (Davidsson) och det hjälper ju till.

- Eddie hittade jag kemin med redan förra sässongen men Freddan lirade jag inte med alls. Jag gillar sättet som de spelar på.

När vi ändå är inne på statistikspåret – hur mycket tittar du själv på dina stats?

- Jag tittar emellanåt på det. Man har inga problem med det när det funkar bra för en själv. Går det tyngre tittar jag mindre på statistiken.

- Även om inte alla säger det så tror jag att många tittar på statistiken och håller koll på sin karriär. Det man gör på planen visar sig ju i statistiken. Alla vill väl göra mål och så vidare.

LÄS ÄVEN: Starka siffran för VIK-värvningen.

VIK-spelarna hade ledigt i helgen och på onsdag väntar AIK på bortaplan. Stockholmslaget, som var favorittippat inför säsongen, har gått riktigt tungt och parkerar i den nedre delen av tabellen.

- Visst trodde man att AIK skulle gå bättre. Oavsett så blir det en tuff match och vi har flera extra viktiga matcher framöver mot lag som ligger där nere i tabellen.

Halva serien är snart spelad. Kommer ni att kunna klättra i tabellen eller vilken känsla har du fått?

- Vi tar kliv hela tiden. Kan vi hålla det här poängsnittet som vi haft de sista åtta-tio matcherna kommer vi att klättra uppåt. Det går inte bra hela tiden för alla lag under en hel säsong.

- Det är väldigt tajt i serien. Och som jag sa har vi ett viktigt program framöver. Det gäller att vinna mot lagen som ligger där nere.

Mer läsning

Annons