Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK-kaptenens sköna islossning – har fördubblat poängskörden på tre matcher

Fem poäng på tre matcher.
VIK:s lagkapten Fredrik Johansson har hittat rätt den senaste tiden – men själv tycker han främst att det är flyt som gjort att poängen kommer just nu.
– Vi har hittat en bra kemi i vår kedja nu, där jag tycker att vi hjälper varandra alla tre. Sen det poängmässigt är lite mer slumpmässigt, att det har studsat rätt, säger Johansson.

Annons

Poängen har ramlat in för Fredrik Johansson de senaste tre matcherna.

Efter en småtrög start på säsongen poängmässigt har det lossnat ordentligt för VIK Hockeys lagkapten Fredrik Johansson den senaste tiden. På de senaste tre matcherna har han gjort fem poäng – och har därmed fördubblat sin poängproduktion den här säsongen.

– Det är nog lite mer slumpmässigt, det som har varit den senaste tiden. Vi har hittat en bra kemi i vår kedja nu, där jag tycker att vi hjälper varandra alla tre. Sen det poängmässigt är lite mer slumpmässigt, att det har studsat rätt, säger Johansson till Sporten.

Just Fredrik Johanssons kedja, tillsammans med Christopher Fish och Eddie Davidsson hyllades av tränaren Christer Olsson efter segermatchen borta mot Oskarshamn senast. Och lagkaptenen tycker att det är en välkomponerad kedja.

– Jag tycker att vi kompletterar varandra bra. Vi är bra på olika saker, och som sagt hjälper varandra att bli bättre.

Segern mot Oskarshamn var efterlängtad, efter tre raka bortaförluster med noll mål i protokollet.

– Det var skönt att vi som lag kunde vinna borta senast. Så det var skönt att vi kunde vända på det, göra en bra stabil bortamatch och även göra fyra mål.

Tycker du att ni har agerat annorlunda på bortais?

– Inte medvetet. Däremot senaste matchen tycker jag att vi var heta och mer desperata i anfallszon liksom, och det kanske är det som var skillnaden.

Så ni har varit bättre på det på hemmaplan?

– Ja, det har vi ju varit. Vi har ju gjort mer mål på hemmaplan, så den skillnaden kan det vara. På fredagskvällen väntar dock hemmamatch för VIK, när Tingsryd kommer på besök. Senast lagen möttes var det smålänningarna som drog det längsta strået, med en 4-2-seger.

– Det är ett bra lag, vilket de visade hela förra året, och de ligger bra med i år också. De är väldigt starka i egen zon och de styr bra med sitt styrspel. Sen är de bra på att ta tillvara på sina chanser.

Vad är nyckeln för att slå dem?

– Det blir att ta oss in på deras kasse med puck och med folk. Sen gäller det att värdera våra beslut över hela banan, främst i mittzon.

Mer läsning

Annons