Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK-motståndarna anmäler kvalkonkurrenten efter rasistanklagelsen: "Kränkt och mållös"

Kristianstadspelaren Viktor Holmqvist anklagas för att ha kallat Visby/Romas Adam Rachidi för "jävla svarting" efter tisdagens match.
På torsdagen anmälde Gotlandslaget händelsen och nu gäller det att ladda om snabbt, då man får besök av VIK redan i kväll.

Annons

På torsdagskvällen gästar VIK Visby/Roma i kvalet till Hockeyallsvenskan.

På tisdagen spelade Gotlandslaget mot Kristianstad. Mötet fick ett tråkigt slut, då Visby/Romas Adam Rachidi säger sig ha blivit kallad för ”jävla svarting” av Kristianstads Viktor Holmqvist.

– Det känns inte så himla kul att gå ut och spela hockey just nu. Den energin finns inte. Jag känner mig fortfarande kränkt och mållös, sa Adam Rachidi till Hela Gotland, på onsdagen.

På torsdagen meddelande Visby/Roma att man nu bestämt sig för att anmäla händelsen till Svenska ishockeyförbundet.

– Vi har aldrig behövt lämna in en anmälan tidigare. Därför har vi avvaktat och hoppades att spelaren skulle ringa upp och be om ursäkt. Men när inte det hände så kände vi att vi måste markera att det inte är ett okej beteende, säger Visby/Romas sportchef André Lundholm till Sportbladet.

Victor Holmqvist nekar till anklagelserna.

– Jag är djupt ledsen och chockad över att ha blivit anklagad för detta, jag svär på heder och samvete att detta inte har inträffat. Det munhuggs på isen men att jag skulle uttalat mig rasistiskt finns inte på världskartan, sa Holmqvist till Sportbladet efter den påstådda händelsen.

För Plus-kunder: Här är drömscenariot som håller VIK Hockey kvar i Hockeyallsvenskan

Mer läsning

Annons