Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK-tränaren kritisk mot starten – men ger beröm för slutforceringen: "Tycker killarna visar tåga"

Efter en svängig bortamatch där båda lagen dominerade varsin period föll VIK Hockey till sist med 3-4 borta mot AIK.
VIK-tränaren Christer Olsson var kritisk till hur laget uppträdde i den första perioden – men också nöjd med hjärtat laget visade i upphämtningen.
– Jag tycker ändå att killarna visar tåga i den sista perioden och inte ger upp när man ligger under med 4-1, säger han.

Annons

Christer Olsson.

Det var en bortamatch med många ansikten för VIK Hockey mot AIK. I den första perioden var man stundtals totalt utspelade av stockholmarna – medan man i delar av den tredje perioden tryckte ner AIK totalt i jakten på en kvittering.

Och det var också en nyanserad Christer Olsson som träffade Sporten efter 3-4-förlusten på Hovet.

– Först och främst är vi alla besvikna att vi inte får poäng i en sån här match. Vi förbereder oss för att ta poäng i dag, och sen när vi ger upp såna mål som vi gör så måste vi göra fem mot AIK på bortaplan. Det är inte det enklaste. Men jag tycker ändå att killarna visar tåga i den sista perioden och inte ger upp när man ligger under med 4-1, säger VIK-tränaren.

LÄS MER: Jätteläge att kvittera i slutsekunden – då träffade Zetterberg lagkamraten

I den första perioden såg AIK ut att vara på väg mot en total utklassning, och de 1-3 i baken som VIK fick med sig in i omklädningsrummet var i underkant. Raset började när man släppte in 0-1 trots en man mer på banan, efter slarv på offensiv blå. Alla tre mål i perioden kom efter mer eller mindre rena frilägen.

– De första två och en halv minuterna ser det ut som att vi är redo att spela, så får vi det här power playet och så blir det som det blir. Det är ett individuellt misstag som blir ödesdigert, säger Olsson och fortsätter:

– Sen har vi pratat mycket om AIK:s omställningsspel, och så får de två mål på saker och ting som vi har pratat om. Målen som AIK gör på oss i dag, det är lite för lätt. Ger vi bort såna mål så blir det tufft, även om jag tycker att vi försöker jobba oss in i matchen. Vi skaffar oss målchanser redan i den andra perioden, och sen i tredje ger vi det chansen och har dem i brygga igen.

Ger det er energi att ni vet att AIK har tappat ledningar nyligen?

– Ja, det har vi ju sett. Almtuna gjorde fem i sista, och Vita Hästen gjorde två på dem i sista. Vi visste att chansen finns och vi har ju lägen. Lukas Zetterberg där i sista sekunden som får ett direktskott rätt inne i slottet. Vi är besvikna att vi inte får med oss poäng här i dag.

I VIK-kassen var Henrik Lundberg tillbaka i kväll efter nästan en månads frånvaro. Men comebacken blev inte lång. Efter AIK:s 3-0-mål 9.26 in i öppningsperioden valde Olsson att byta ut Lundberg. Men han ville inte på något sätt lasta målvakten för förlusten.

– Att vi lyfter ut honom har inget med hans prestation att göra. Vi vill få någon form av reaktion. Han får ju inte ens känna på pucken en gång, så det var tufft för honom. Men han kommer att studsa tillbaka.

Mer läsning

Annons