Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga backduon tillbaka i spel för VIK Hockey: "Varit frustrerande att sitta på läktaren"

Det kommer positiva besked för VIK Hockey inför viktiga matchen mot Södertälje.
Backarna Anton Mylläri och Rasmus Edström, som missat de senaste matcherna med skador, är redo för spel igen.
– Det har varit frustrerande att sitta på läktaren de senaste fyra matcherna, man vill ju vara ute och hjälpa grabbarna, säger Mylläri.

Annons

Anton Mylläri är tillbaka i spel för VIK Hockey på onsdagskvällen.

Bottenfinal för VIK Hockey hemma mot Södertälje SK.

Då är två efterlängtade namn tillbaka i laguppställningen för gulsvart.

Backarna Anton Mylläri och Rasmus Edström är båda tillbaka i spel efter sina respektive skador.

– Det känns bra. Det har varit frustrerande att sitta på läktaren de senaste fyra matcherna, man vill ju vara ute och hjälpa grabbarna, säger Anton Mylläri till Sporten.

Mylläri har saknats i truppen sedan matchen mot Pantern för snart tre veckor sedan, då ett skott träffade honom illa. Då trodde han att han skulle vara borta mellan två-tre dagar och en vecka, men det har dragit ut en del på tiden.

– Det är smärtan som inte riktigt har släppt. Det var lite småkomplicerade grejer, men nu är jag fit for fight.

Mylläris comeback kommer i en nyckelmatch för VIK, efter att det blivit en poäng på de tre senaste matcherna för laget.

– Det är jättekul att vara tillbaka, och det ska bli riktigt kul att spela match hemma. Det är en riktigt viktig match, det är ju två lag som ligger lite bökigt till. Vinner vi den här matchen tycker jag att det känns lite bättre. Vi vill gärna skaka av oss Södertälje och visa att vi är ett nummer större, som vi var förra matchen.

Hur gör man för att försöka skaka av sig att det är en så pass viktig match?

– Det är ju så att man måste kunna leverera under press också. Det kommer att bli en spännande match, att se hur vi som lag tar oss an uppgiften.

VIK-tränaren Christer Olsson är givetvis glad över att ha sina två backkuggar tillbaka i spel.

– Det är två backar som har burit mycket minuter som har kommit tillbaka här. Jag tycker att båda har sett bra ut i träning här, så det är positivt att de kommer tillbaka.

Vid seger under ordinarie tid i onsdagskvällens match öppnar VIK upp en lucka på fem poäng ner till Södertälje. Men vid motsatt resultat passeras man av SSK, och ramlar ner på jumboplatsen i tabellen. Det är poäng som kan visa sig oerhört viktiga när säsongen ska summeras om ett par månader.

– Så är det, och det vet ju alla om också. Det gäller att försöka hitta någonting att fokusera på individuellt, det här ska jag försöka göra i min match i match i dag. Ha en egen gameplan och förhålla sig till den. Vi vet ju om att alla matcher som är kvar är viktiga, men det som gäller är ju att alla kommer så nära sitt max som möjligt.

Mer läsning

Annons